Servisne informacije     | 22.02.2019. 13:15 |

Na većini graničnih prijelaza između BiH i Hrvatske obustavljen saobraćaj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. februara (FENA) - Zbog pada sistema na većini graničnih prijelaza u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj na graničnim prijelazima: Maljevac/Velika Kladuša, Jasenovac/Donja Gradina, Slavonski Brod/Bosanski Brod, Stara Gradiška/Bosanska Gradiška, Županja/Orašje, Slavonski Šamac/Bosanski Šamac, Gunja/Brčko i Hrvatska Dubica/Bosanska Dubica.

Na tim prelazima formirale su se duge kolone vozila.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Zbog radova na sanaciji odrona, na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraćaj je i dalje obustavljen i preusmjeren na alternativni put preko Čađavice.

Na širem području Romanije pada slab snijeg koji se ne zadržava na kolovozu. Mokar ili vlažan kolovoz i povećana opasnost od odrona, karakterišu danas saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH. Izuzetak su putevi na jugu zemlje, gdje je kolovoz pretežno suh.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za tu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Zbog povremeno pojačane frekvencije vozila, bilježe se duža zadržavanja na mjestu izvođenja radova, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

ILO: Ilegalni pofiti od prisilnog rada porasli na 'opscenih' 236 milijardi dolara godišnje

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo