Sport     | 23.02.2019. 13:43 |

Mališani slave 759 godina Bihaća na malonogometnom terenu

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 23. februara (FENA) - Gradski sportski savez Bihać, povodom 759 godina grada na Uni, organizirao je međunarodni malonogometni turnir za djecu. U sportskoj dvorani "Luke“ svoju vještinu s "bubamarom" demonstriraju neki od najtalentovanijih nogometaša u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

-Siguran sam kako je ovo zapravo najljepši sadržaj manifestacije 'Dan grada', s obzirom da danas u našem Bihaću imamo skoro 200 malih sportaša na jednom mjestu. Sport, mladost i druženje mora biti ponos svakog grada i zato ćemo insistirati da ovaj turnir postane tradicija - rekao je predsjednik Gradskog sportskog saveza Bihać Mladen Šantić.

Na turniru nastupaju mališani uzrasta do 14 godina iz 12 nogometnih škola u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

-Imamo ukupno 19 ekipa iz 12 klubova, a turnir smo podijelili u dvije starosne kategorije. Cijeli dan ćemo uživati u nogometu i prvenstveno druženju. Osim nekoliko bihaćkih nogometnih škola, danas su s nama i gosti iz ostalih gradova i općina u Unsko-sanskom kantonu, te pograničnih gradova u Republici Hrvatskoj - istakao je Miroslav Dujmović iz Gradskog sportskog saveza Bihać.

Obilježavanje manifestacije "Dan grada“ nastavlja se i u narednim danima brojnim kulturnim, sportskim i zabavnim dešavanjima.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Obilježen 26. februar - Dana grada Bihaća

Počinje obilježavanje 26. februara - Dana grada Bihaća

Atletska utrka ulicama Bihaća povodom Dana grada

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu