Kultura     | 23.02.2019. 13:49 |

Bunoza: Kroz razvijanje sluha, djeca dobivaju i samopouzdanje

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 23. veljače (FENA) – U Glazbenom vrtiću-radionicama u Mostaru proteklih šest dana upriličene su priredbe na kojoj su se djeca vrtićke i školske dobi predstavila pjevanjem, glumom i sviranjem određenog instrumenta prilagođenih svome uzrastu (klavir, gitara, harmonika, violina, flauta). 

Djeca su ovom prilikom roditeljima priredila i dječje mjuzikle: Crvenkapica, Pinokio, Pepeljuga...

-Djeca i sviraju i pjevaju u mjuziklu, a uz razvijanje sluha i ritma za glazbu, ona istovremeno dobivaju samopouzdanje  i osposobljavaju se za daljnje glazbeno školovanje - + izjavio je za Fenu voditelj Glazbenog vrtića-radionica u Mostaru, profesor i dirigent, Damir Bunoza.

Kaže kako nikada nije kasno početi pjevati i svirati, ali kako je bolje što ranije, pa ovaj glazbeni vrtić prima djecu već s četiri godine starosti.

Riječ je naime o glazbenim radionicama koje rade već četvrtu godinu, a nastavu ove godine pohađa čak 160-ro djece.

Pored individualne nastave instrumenta (nastavnik-učenik), u ovom vrtiću izvodi se i nastava solfeggia koja se održava u grupama.

Bunoza napominje kako je sam počeo s radom ovih radionica,  da bi se danas broj nastavnika popeo na dvanaest, koji su, kaže, vrlo stručni i djeca ih vole.

-Glazbeni vrtić, odnosno radionice za djecu su idealno vrijeme da ona počnu s radom na sebi uz stručne osobe koje će ih voditi jer glazba uveliko razvija i psiho-fizički razvoj djeteta, pa su oni obično dobri matematičari, fizičari, liječnici- zaključuje voditelj Glazbenog vrtića.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo