Sport     | 26.02.2019. 14:31 |

Žani Dragutinović i Jasmin Klebić najbolji sportaši Brčkog u 2018.

FENA Saopćenje

BRČKO, 26. veljače (FENA) - Priznanja za sportašicu i sportaša godine Brčko distrikta za 2018. godinu pripala su Žani Dragutinović iz Ženskog odbojkaškog kluba (ŽOK) "Bimal-Jedinstvo" i Jasminu Klebiću iz Kajak-kanu-kluba (KKK) "Zaveslaj".

Svečanost proglašenja najboljih sportaša i sportskih događaja u Brčko distriktu BiH održana je u ponedjeljak u organizaciji Pododjel Vlade Brčko distrikta BiH za turizam, sport i kulturu.

Na prijedlog sportskih klubova, žiri manifestacije izabrao je još 19 pojedinaca i kolektiva na temelju postignutih rezultata tijekom prošle godine, a zlatnoj odbojkašici reprezentacije Srbije Brankici Mihajlović dodijeljeno je specijalno priznanje za promociju sporta i Brčko distrikta BiH u regiji.

Trojica poznatih brčanskih sportskih radnika i pedagoga Vladimir Đurak, Mirsad Kevrić i Saša Andrijašević odlučili su da je sportski događaj godine "Lokomotiva Cup", koji je organizirao istoimeni brčanski rukometni klub.

Najuspješniji sportski kolektiv i ove godine je ŽOK "Bimal-Jedinstvo", dok je isto priznanje u omladinskoj konkurenciji dobio Fudbalski klub "Lokomotiva".

Dodijeljeno je još pet kolektivnih priznanja za najbolje rezultate, a dobili su ih Fudbalski klub "Jedinstvo", Odbojkaški klub "Mladost", Kick-boxing klub (KBK) "Grčica", Kajak-kanu-klub "Hariz Suljić" i Atletski klub "Marathon".

Za najuspješnije mlade sportaše proglašeni su Ognjen Garić (KBK "Grčica") i Irma Martinović (KBV "Pobjednik").

Za trenera godine izabran je Vladimir Ivanek (SDK STK "Sokol"), a za dugogodišnji rad u sportu priznanje je dobio Adem Džaferović, dok je u konkurenciji sportski novinar-medijska kuća-portal priznanje dobila sportska redakcija "Radija Brčko".

Pojedinačna priznanja za najbolja ostvarenja po sportskim granama dobili su Nikolina Vujadin (ŽFK "Lokomotiva") za nogomet, Tihomir Gajić (OK "Mladost") za sportove u dvorani, Zorka Stojanović (KBV "Jedinstvo") za borilačke sportove, a za sportove na vodi Jasmin Klebić (KKK "Zaveslaj").

Srđan Samardžić nositelj je priznanja najuspješnijeg sportaša u konkurenciji atletike i ostalih grana sporta, a Mirko Zečević-Tadić (SDI "Jedinstvo") najuspješniji je sportaš s invaliditetom.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Tomaš: Osnovni sud Brčko distrikta povećao efikasnost u 2023.

Merhamet će isporučivati od 200 do 400 obroka dnevno za socijalno ugrožene kategorije u Distriktu

Brčko distrikt BiH uspostavio suradnju s Fondacijom budućnosti u BiH

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!