Bosna i Hercegovina     | 26.02.2019. 15:06 |

Hadžić: U narednih 10 do 15 dana nova Vlada ZDK-a

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 26. februara (FENA) - Nova parlamentarna većina u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, koju podržava 18 zastupnika SDA (11), HDZ-a (tri), A-SDA (dva), Stranke za BiH (jedan) te nezavisni zastupnik Omer Škaljo, još nije dostavila svoj prijedlog za mandatara nove Vlade ZDK - kazala je za Fenu nova predsjedavajuća Skupštine Amira Hadžić (SDA).

Navodi da do ovog trenutka u Skupštini nisu stigli potpisi podrške za novog mandatara, a vjeruje da neće stići ni u toku dana niti do praznika, 1. marta. Smatra da je realnije da će prijedlog za mandatara dobiti prvog radnog dana nakon vikenda, odnosno 4. marta.

-Vjerujem da ćemo mi u narednih 10-15 dana imati i novu Vladu ZDK - kaže predsjedavajuća Hadžić.

Skupština ZDK, koja je prošle sedmice imala hitnu sjedicu na kojoj su smijenjeni tadašnji bošnjački član radnog predsjedništva i predsjedavajući Ismet Sarajlić (SBB) i predstavnica hrvatskog naroda Sanja Renić (Naša stranka), treba održati i nastavak prekinute 3. sjednice.

Hadžić ističe kako ne zna da li će isti dan biti održan nastavak te sjednice te nova, 5. sjednica na kojoj bi trebala biti imenovana nova Vlada ZDK, jer će o tome, kako je istakla, odlučiti Kolegij Skupštine ZDK.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Počela redovna sjednica Skupštine ZDK, na dnevnom redu devet tačaka

Usvojena Odluka o privremenom finansiranju ZDK-a, povučeni planovi ZZO i SZZZDK za 2023.

Skupština ZDK-a usvojila rebalans budžeta i omogućila isplatu jednokratne pomoći

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'