Sport     | 27.02.2019. 11:50 |

U ožujka Mostar domaćin trkačkog vikenda

FENA Saopćenje

MOSTAR, 27. veljače (FENA) - Mostar će 22. i 23. ožujka biti domaćin sportsko-rekreativne manifestacije Mostar Run Weekend, na kojoj se očekuje sudjelovanje više od tisuću i pol trkača svih uzrasta.

Treći mostarski polumaraton, koji je na programu 23. ožujka, središnji je događaj i ove godine trčat će se na certificiranoj i priznatoj stazi od Atletskog saveza BIH i Međunarodne atletske federacije, najavili su organizatori.

Staza polumaratona osmišljena je tako da trkačima najbolje predstaviti Mostar. Trasa prolazi preko šest gradskih mostova, prateći znamenitosti grada, te na taj način spoj je kulturnih, prirodnih i turističkih obilježja Grada na Neretvi.

U sklopu mostarskog trkačkog vikenda održat će se i utrka za građane na stazi dužine četiri kilometra. Utrka je humanitarnog karaktera s ciljem promicanja važnosti tjelesnog vježbanja u borbi protiv dijabetesa te će sav doprinos od kotizacija ići udruzi dijabetičara HNŽ-a "Insula".

Na stazi od jednog kilometra planirana je "Meggle Max Junior utrka za djecu", a uz spomenute tri utrke u sklopu Mostar Run Weekend održati će se i stručna konferencija iz oblasti trčanja koja će biti edukativnog karaktera.

Organizaciju mostarskog trkačkog vikenda podržali su Vlada HNŽ-a, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, Ministarstvo prosvjete, znanosti kulture i športa HNŽ, Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru i Turistička zajednica HNŽ-a.

Organizatori su pozvali sve profesionalce, rekreativce i zaljubljenike u trčanje da se prijave i sudjeluju u jednoj od utrka preko službene web stranice www.kinezis.ba.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Shadrack Kimaiyo pobjednik Mostarskog polumaratona

Inspirativnim pričama snažnih žena službeno započeo Mostar Run Weekend 2024

Na Mostarskom polumaratonu 1.200 trkača iz 51 zemlje svijeta

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo