Bosna i Hercegovina     | 27.02.2019. 13:01 |

Ostale odluke i zaključci sa sjednice Vlade Federacije BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 27. veljače (FENA) - Vlada FBiH je suglasna da Agencija za državnu službu FBiH i Odbor državne službe za žalbe, a na osnovu člana 74a. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH, za potrebe Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Goražde, obavljaju poslove iz člana 67. i 69. Zakona o državnoj službi u BPK Goražde.

Vlada je prihvatila izvješće o napretku projekta "Smanjenje faktora rizika za zdravlje u BiH" (RHRF) za IV. kvartal 2018. godine, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Usvojena je informacija Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o namjenskom utrošku novčanih sredstava sa pozicije Proračuna Federacije BiH za 2018. godinu "Tekući transferi neprofitnim organizacijama za potporu Gospodarskoj komori FBiH za učešće i organiziranje sajmova", u iznosu od 150.000 maraka.

Federalna vlada je usvojila Plan rada s Financijskim planom Financijsko-informatičke agencije za 2019. godinu.

Na sjednici je usvojena je i informacija Službe za zajedničke poslove organa i tijela Federacije BiH u vezi s nekretninama vojne namjene, poslovnih prostora prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane i nepokretne imovine bivšeg Zavoda za platni promet Federacije BiH od 5. veljače ove godine.

U Komisiju za revidiranje ranije donesenih odluka o dodjeli na korištenje poslovnih prostorija bivšeg Zavoda za platni promet FBiH imenovani su Igor Pavlić (predsjednik), Nermin Kereš, Esad Mahmutović, Nedžad Meheljić (članovi) i Armina Kulovac (zamjenska članica).

Nakon usvojene informacije Federalnog ministarstva prometa i komunikacija o potrebi uspostave interresorne radne grupe za interoperabilnost Bosne i Hercegovine, Vlada je za članove tog tijela imenovala Enesa Saletovića, Ernesta Đonku, Adisa Omerovića i Almu Sinanović, a za njihove zamjenike Amru Polimac - Karamović, Kenana Osmanagića, Adija Kantardžića i Davora Asentića, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ukrajinski gradonačelnici u BiH uče o poslijeratnoj obnovi gradova (VIDEO)

Obilježavanje Svjetskog dana intelektualnog vlasništva u petak u Mostaru

Iz kladionice u Mostaru ukradena kasa s novcem

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta