Svijet     | 27.02.2019. 17:38 |

Cohen optužio Trumpa za rasizam

FENA Internet

WASHINGTON, 27. februara (FENA) - Bivši lični advokat američkog predsjednika Donalda Trumpa, Michael Cohen, optužio je američkog čelnika da je "rasista".

Svjedočeći pod zakletvom pred senatskom komisijom, Cohen je izjavio kako je čuo od Trumpa da govori kako crnci "nikada ne bi glasali za njega jer su previše glupi".  

Cohen je kazao da mu je, kada su se on i Trump vozili "problematičnim kvartom" u Chicagu, Trump kazao da "samo crnci mogu tako da žive".    

Trump je i ranije negirao takve optužbe rekavši da " nikad nije davao rasističke izjave".

Duže od decenije, Cohen je bio  pokretačka snaga u firmi Trump Organization i ključni oslonac u Trumpovom političkom životu.

Cohen bi trebao početi da služi trogodišnju kaznu zatvora u maju nakon što se izjasnio krivim da je lagao Kongresu u 2017. i da je prekršio pravila finansiranja predizborne kampanje dok je radio za  Trumpa.

Cohen je također izjavio kako mu je  unaprijed javljeno da je WikiLeaks planirao da objavi emailove štetne po predizbornu kampanju Hillary Clinton i dodao je da je lično potpisivao čekove koji su isplaćivani porno zvijezdi Stormy Daniels u zamjenu za njenu šutnju o navodnim susretima s Trumpom na tajnim lokacijama, prenosi Associated Press.

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Sud u New Yorku onemogućio vlastima da plijene imovinu Donalda Trumpa

Američki Vrhovni sud zabranio saveznim državama da diskvalificiraju izborne kandidate

Ollongren: Trumpova izjava upravo je ono što Putin voli čuti

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!