Sport     | 27.02.2019. 19:09 |

Kup BiH - Sarajevo golom Velkoskog savladalo Zrinjski

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 27. februara (FENA) - Fudbaleri Sarajeva savladali su Zrinjski s 1:0 u prvom susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, odigranom na stadionu "Asim Ferhatović Hase". 

Sarajevo je početkom meča imalo inicijativu i posjed lopte, a to je rezultiralo s nekoliko izglednih prilika za izabranike Husrefa Musemića. Takva igra isplatila se aktuelnom lideru bh. prvenstva već u 9. minutu susreta, kada je u šesnaestercu gostiju pao Mersudin Ahmetović, a s bijele tačke precizan bio Krste Velkoski.

I nakon postignutog gola igrači "bordo" tima su nastavili vršiti pritisak na protivnika, dok s druge strane Mostarci nisu uspjevali organizovati napade. 

Tek nakon dvadesetak minuta igre Zrinjski je počeo ozbiljnije napadati. Mostarci su do 30. minuta u nekoliko navrata zaprijetili golmanu Kovačeviću, ali promjene rezultata nije bilo.

U drugom poluvremenu Zrinjski je preuzeo kontrolu nad loptom, međutim nije uspijevao probiti odbranu Sarajeva. Prvu ozbiljnu priliku u drugom poluvremenu Mostarci su imali u 51. minutu nakon lošeg dodavanja Kovačevića, međutim nisu iskoristili šansu. 

Sarajevo je nakon dvadesetak minuta igre u drugom poluvremenu ponovo preuzelo kontrolu nad posjedom lopte, a Zrinjski je pokušavao iznenaditi protivnika kontranapadima i u nekoliko navrata je zamalo uspio u tim namjerama. 

Odličnu situaciju imali su aktuelni prvaci BiH u 71. minutu kada je Bekić izašao sam pred golmana Kovačevića, koji ipak brani njegov udarac. 

Deset minuta prije kraja meča, u posljednjoj pravoj prilici, Sarajevo je preko Hebibovića moglo doći do drugog pogotka, ali igrač "bordo" kluba je promašio loptu. 

Revanš utakmica će biti odigrana 13. marta na stadionu "Pod Bijelim brijegom" u Mostaru.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Bez pobjednika u meču između Igmana i GOŠK-a

Zahuktali Zrinjski u srijedu dočekuje Sarajevo

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta