Regija     | 01.03.2019. 12:52 |

Sabor: Hrvatsko 'DA' ulasku Sjeverne Makedonije u NATO

FENA Agencije

ZAGREB, 1. ožujka (FENA) - Hrvatski sabor u petak je, sa 116 glasova 'za' i dva 'protiv', potvrdio protokol uz Sjevernoatlantski ugovor o pristupanju Republike Sjeverne Makedonije u NATO, čime je Hrvatska među prvim državama koja je ratificirala ulazak te zemlje u taj sjevernoatlantski vojno-politički savez.

 Glasovanje je u sabornici pratilo i visoko makedonsko državno izaslanstvo, a predsjednik Sabora Gordan Jandroković čestitao im je na potvrđenom protokolu o ulasku u NATO te najavio da će hrvatska vlada nastaviti pružati potporu Makedoniji na putu prema članstvu u EU.

 "Čestitam Republici Sjevernoj Makedoniji na članstvu u NATO-u i mogu Vam reći u ime zastupnica i zastupnika koji su podržali današnju odluku kako će Vam Republika Hrvatska pružati potporu na putu prema EU”, poručio je.

 Hrvatski sabor je posljednjeg radnog dana prije jednotjedne stanke izlasao i Zakon o izboru vijeća i predstavnika nacionalnih manjina, koji bi trebao doprinijeti unaprjeđenju, očuvanju i zaštiti položaja nacionalnih manjina u dijelu koji se odnosi na izbore za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina, a radi njihova sudjelovanja u javnom životu i upravljanju lokalnim poslovima. Prema zakonu oni će se birati prve nedjelje u svibnju svake četiri godine, javlja Hina. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Izbori u Hrvatskoj: Bračne i rođačke veze hrvatskih političarki i političara

Izbori u Hrvatskoj: Na Veliki petak u ponoć istječe rok za kandidature

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom