Servisne informacije     | 01.03.2019. 13:42 |

Pojačan promet vozila na GP Bijača, Doljani, Gabela Polje i Ivanica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. marta (FENA) - Na graničnim prelazima Bijača, Doljani, Gabela Polje i Ivanica pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Povremeno je pojačan promet vozila na sjeveru naše zemlje na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška, a na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.

Na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac), zbog opasnosti od novih odrona saobraćaj je i dalje obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Kolovoz je suh i mjestimično vlažan, a upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuje opreznija vožnja. Napominje se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Povodom Dana nezavisnosti BiH večeras do ponoći na području FBiH zabranjen je prevoz eksplozivnih materija, saopćeno je iz IC BIHAMK.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu