Bosna i Hercegovina     | 01.03.2019. 20:13 |

Delegacija PDA BiH odala počast Sulejmanu Tihiću na Dan nezavisnosti BiH

FENA Saopćenje

BOSANSKI ŠAMAC, 1. marta (FENA) - Više od nekoliko stotina članova delegacije Pokreta demokratske akcije (PDA) Bosne i Hercegovine, na čelu sa Mirsadom Kukićem predsjednikom te stranke, danas su posjetili mezar rahmetli Sulejmana Tihića, bivšeg člana Predsjedništva BiH, povodom obilježavanja Dana nezavisnosti BiH.

- Na taj veliki nacionalni praznik BiH, u Bosanskom Šamcu, dijelu države koji je zaboravljen, kao i ranijih godina smo odali počast, takođe, velikom čovjeku kojeg ćemo pamtiti po njegovoj odanosti i požrtvovanosti BiH, državi u kojoj se zalagao da svi građani budu jednaki i slobodni, bez obzira na mjesto življenja, vjeru ili naciju.

Tihić je dao ogroman doprinos u političkom i društvenom životu naše države, te je učestvovao u mnogim političkim pregovorima važnim za našu domovinu. Bio je jedan od najuticajnijih političara naše zemlje, uvijek spreman na dijalog i kompromis, koji se borio za opstanak i demokratizaciju BiH - saopćeno je iz PDA.

Pored lidera te stranke, bivšem članu Predsjedništva BiH počast su odali i predstavnici te stranke s područja Tuzlanskog kantona, Posavskog kantona, Brčko Distrikta, kao i žene i mladi ove političke organizacije.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Konjic obilježio Dan nezavisnosti BiH

U Goraždu održana svečana akademija povodom Dana nezavisnosti BiH

U MC Srebrenica obilježen Dan nezavisnosti BiH - Podsjećanje na važnost zajedništva

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel