Bosna i Hercegovina     | 03.03.2019. 13:41 |

Karnevalska povorka prošetala ulicama Bugojna

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 3. marta (FENA) - Veselo je ove nedjelje u Bugojnu, gdje se održava tradicionalni Pokladni karneval, u organizaciji Podružnice HKD „Napredak“ iz toga grada.

-Ovaj karneval je 17. po redu koji organiziramo, na zadovoljstvo njegovih učesnika i građana, koji su se okupili u velikom broju. Raduje nas, također, da je danas lijep i sunčan dan, a to doprinosi, svakako, našoj želji da karneval protekne u najboljem redu, i jednoj lijepoj atmosferi - kazala je za Fenu predsjednica bugojanskog „Napretka“ Dubravka Vukadin.

Ističe da se Pokladni karneval i ove godine organizira isključivo zahvaljujući pomoći njegovih generalnih pokrovitelja, načelnika Hasana Ajkunića i predsjedavajućeg OV-ća Igora Vrljića, odnosno potpori pojednih privatnih poduzetnika.

-Tradicija karnevala u Bugojnu je veoma duga, a održavaju se uvijek nedjeljom, pred pokladni utorak i korizmu. Cilj je zabava i druženje, kroz koje se najavljuje dolazak proljeća, a zaboravlja sve što nije bilo dobro u proteklom periodu - naglasila je.

Kao i uvijek do sada, popularne maškare prošetale su ulicama Bugojna u maštovitim kreacijama, koje su plijenile pažnju prisutnih, a naročito najmlađih Bugojanaca.

Također, priređen je bogat muzičko-zabavni program, i na kraju uručene nagrade učesnicima koji su, po ocjeni posebnog žirija, imali najbolje karnevalske kostime i maske. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu