Bosna i Hercegovina     | 04.03.2019. 11:33 |

Županijsko tužiteljstvo o slučaju zbog kojeg je organizirana prosvjedna šetnja

FENA Saopćenje

MOSTAR, 4. ožujka (FENA) - Vezano za prosvjednu šetnju građana koja je održana u petak, 1. ožujka, u Mostaru, a povodom događaja o kojem se posljednjih dana plasiraju različite vijesti u medijima, ispred Županijskog tužiteljstva HNŽ-a u Mostaru priopćeno je u ponedjeljak kako je u navedenom predmetu donesena Naredba o obustavi istrage za kazneno djelo Bludne radnje jer je nakon provedene istrage utvrđeno da nema dovoljno dokaza da je počinjeno navedeno kazneno djelo.

Tužiteljstvo ističe kako je odmah po saznanju, odnosno prijavi o počinjenom kaznenom djelu poduzelo sve procesne radnje, uključujući saslušanje svjedoka, ispitivanje osumnjičenog, timska psihijatrijsko-psihološka vještačenja svih sudionika u postupku, te su kod nadležnog suda blagovremeno ishodovane mjere zabrane približavanja osumnjičenoj osobi prema oštećenima.    

"S obzirom na to da su u navedenom postupku bila uključena i djeca, shodno odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u kaznenom postupku FBiH ne možemo izlaziti sa detaljnijim informacijama", priopćeno je iz Ureda glavnog županijskog tužitelja.    

Dodaje se kako je Tužiteljstvo u navedenom postupku postupalo stručno i profesionalno te se odbacuju svi drugačiji navodi i špekulacije koje se pojavljuju u pojedinim medijima i društvenim mrežama.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Podignuta optužnica protiv komandira Granične policije BiH - aerodrom Banja Luka

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'