Najave     | 04.03.2019. 15:45 |

Udruženje kuhara u BiH organizira radionicu o HACCP sistemu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. marta (FENA) - Centar za neformalnu edukaciju CESPU organizator je radionice koja je najavljena za 11. mart u Sarajevu, a cilj je polaznike osposobiti da samostalno implementiraju HACCP sistem i da ga održavaju u svojim hotelima i restoranima.

Sudionici će biti informirani o zahtjevima CODEX ALIMETARIUSA-a, a na završetku radionice imat će provjeru znanja i svi koji budu uspješno uradili zadatke dobivaju certifikat od CESPU o stečenim znanjima o primjeni HACCP sistema.

- Planirano je da sudionicima budu prezentirani svi elementi vođenja dokumentacije - od izrade HACCP planova, do odnosa sa dobavljačima, tehnološki procesi unutar restorana, uzimanja uzoraka, edukacije kadrova kao i promocija zdravstveno ispravne hrane koju restoran nudi – saopćio je organizator.

Centar za neformalnu edukaciju CESPU djeluje u okviru Udruženja kuhara u BiH, a radionica zvaničnog naziva "Implementacija i vođenje HACCP sistema" namijenjena je za članove Udruženja kuhara i one koji to žele postati.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Udruženje kuhara u BiH posjetilo Srednjoškolski centar Hadžići

Udruženje kuhara BiH - Edukacija stalnih uposlenika i volontera u Pomozi.ba

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo