Stranačke aktivnosti     | 06.03.2019. 09:46 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

Odluka premijera Kantona Sarajevo Edina Forte da samo ženama zaposlenim u javnom sektoru 8. mart bude neradni dan, osim što je čisti populizam predstavlja i očitu diskriminaciju nezaposlenih žena te pripadnica ljepšeg spola koje su poduzetnice ili rade u privatnom sektoru.

Fortina čestitka za Dan žena očiti je pokazatelj njegovog nepoznavanja i nepriznavanja uloge i vrijednosti žena u društvu. 

Ad hoc neradni dan i to samo za dio uposlenica "koje su to u mogućnosti" ne samo da neće doprinijeti boljem položaju žene, nego vrijeđa dignitet žena čije simpatije Forto želi jeftino kupiti. 

Umjesto da vrijedno i pravedno radi da otvori radna mjesta i u razvojnim projektima zaposli hiljade obrazovanih žena koje čekaju na biroima za zapošljavanje, da poboljša uvjete radnicama u privatnom sektoru ili ispuni zakonske obaveze za uposlenice u javnom sektoru, Forto ruši autoritet cijele kantonalne vlasti. 

Milijardu maraka koju mu je bivša vlast ostavila u budžetu daju mu mnogo više prilike da pomogne ženama, nego što je to banaliziranje međunarodnog praznika na nivo najnižeg populizama.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom