FENA biznis     | 07.03.2019. 11:53 |

Sparkasse Bank - Donacija Udruženju 'Dajte nam šansu'

FENA Saopćenje

Sparkasse podržala nabavku Bayley testa i didaktičkog materijali za rad Servis centara za podršku porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju

 Sparkasse Bank dd BiH uručila je donaciju Udruženju porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju „Dajte nam šansu“, koja će biti usmjerena za nabavku Bayley testa i didaktičkih materijala za servisne centre koje vodi ovo Udruženje.

"Nesebičan napor koji profesionalno osoblje, ali i mnogi volonteri, pružaju u sklopu servisnih centara su od ogromnog značaja za korisnike tih usluga - porodice djece i osoba s poteškoćama u razvoju, ali i za društvo u cjelini. Naša je namjera da ovom donacijom, koja će biti usmjerena na nabavku Bayley testa i didaktičkih materijala, damo svoj doprinos njihovim naporima i dalje senzibiliziramo naše društvo na osobe sa teškoćama u razvoju“, izjavio je Edin Kazazić, direktor Direkcije za marketing, komunikacije i kvalitet usluge Sparkasse Bank dd BiH.

Bayley test, instrument za individualno testiranje djece do 4.5 godina starosti, ispituje razvojne funkcije, identifikuje djecu sa razvojnim poremećajima i obezbjeđuje informacije za planiranje stimulativnog tretmana. Ovaj test, jedini te vrste u Bosni i Hecegovini, koji je od presudne važnosti za utvrđivanje rane dijagnostike kod djece do 5. godine starosti, sprovodit će licencirane osobe za Bayley test u Bosni i Hercegovini, a koje su uposlenici Servis centra „Dajte nam šansu“.

„Ova donacija nam je od velike važnosti jer će nam omogućiti dalje poboljšanje usluga koje Udruženje, u svojim servisnim centrima podrške, pruža besplatno. Udruženje Dajte nam šansu, koristeći inovativne modele, kroz direktan rad, pruža podršku porodicama i djeci / odraslima s poteškoćama u razvoju bez obzira na vrstu i stepen invaliditeta. Utičemo na svijest zajednice edukativnim i inkluzivnim aktivnostima te na promjene, dopune i implementiranje relevantnih zakona.“, izjavila je Ines Kavalac, direktorica Udruženja.

 

Sanja Hrelja

Zi Public Relations Consultancy

Obala Maka Dizdara 8

71000 Sarajevo B&H

  +387 61 200-159

+387 33 263 505

 www.zipr.ba   

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U srcu Sarajeva otvorena nova poslovnica Sparkasse Banke

Povrat novca uz Mastercard® kartice Sparkasse Banke

Energetski efikasno osvjetljavanje lokalnih zajednica uz podršku Sparkasse Banke

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo