Bosna i Hercegovina     | 07.03.2019. 14:14 |

Gradonačelnik Fazlić izričito protiv otvaranja novih prihvatnih centara u Bihaću

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 7. marta (FENA) - Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić poručio je danas da je izričito protiv otvaranja bilo kakvih novih prihvatnih centara ili povećanja postojećih smještajnih kapaciteta u Biri i Borićima.

Kako se navodi u saopćenju iz kabineta gradonačelnika Fazlića povodom učestalih upita građana Bihaća, a u vezi sa medijskim izvještajima o otvaranju novih prihvatnih centara za migrante na dodatne dvije lokacije, građani Bihaća i gradske vlasti nemaju resurse ni mogućnosti da prihvate nove migrante na području Bihaća i "takav je stav gradonačelnika Bihaća od prve masovne pojave ilegalnih migranata prošle godine".

-Gradonačelnik Šuhret Fazlić ove činjenice i stavove predočio je u svim razgovorima s predstavnicima državnih organa i međunarodnih organizacija koje se bave pitanjima migracija - navodi se u saopćenju.  

Naglašava se zabrinutost potencijalnom opasnošću od nekontrolisanog dolaska ilegalnih migranata na područje Grada Bihaća u narednom periodu, a posebno zbog činjenice da, kako se navodi u saopćenju, Ministarstvo sigurnosti BiH i Vijeće ministara BiH nisu pokrenuli aktivnosti na pronalaženju novih lokacija za smještaj migranata van kompletne teritorije Grada Bihaća.

Istovremeno, dodaje se u saopćenju iz kabineta gradonačelnika, žele da sigurnost i zdravstvena zaštita građana Bihaća bude u fokusu djelovanja ne samo gradske administracije, već i svih direktnih učesnika aktuelne migrantske krize u gradu, odnosno predstavnika kantonalnih i državnih institucija, te međunarodnih organizacija koje se bave pitanjem migracija.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Šuhret Fazlić pristupio Narodu i Pravdi (VIDEO)

Nakon Sanskog Mosta, stanje prirodne nesreće proglašeno i u Bihaću i Bosanskoj Krupi

Grad Bihać i Fondacija Mozaik nastavljaju podršku programima Omladinske banka Bihać

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana