Sport     | 08.03.2019. 10:27 |

Arslan: Očekujemo pobjedu u susretu sa GOŠK-om

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 8. marta (FENA) – Nogometaši Čelika, nakon osvojena četiri boda iz prva dva kola proljetnog dijela sezone protiv tuzlanskih klubova - Sloboda 2:1 i Tuzla City 1:1, sutra u okviru 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv GOŠK-a na Bilinom polju imaju priliku da pobjedom obave i veći dio posla u borbi za opstanak.

Jesenas su ova dva rivala u Gabeli igrali bez golova - 0:0.  

-Došao sam u bolju situaciju sa ekipom. Za kratko smo vrijeme napravili zajedništvo. Naravno, ima još dosta da se igra, ali ova je utakmica dosta važna. Kao što će i sve ostale biti važne - kazao je na pres-konferenciji trener Čelika Cihat Arslan, koji je dodao kako respektira protivnika, ali želi pobijediti.

Dobro su, kaže, analizirali GOŠK, ali je nogomet igra koja se igra i rješava na terenu.

-Očekujem dobru atmosferu, jer imamo jednu od najjačih navijačkih grupa i navijače koji podržavaju svoj klub. Sutra ćemo i ja i moja ekipa na terenu biti za njih. Očekujem da ćemo pobijediti - istakao je Arslan.

Najavio je povratak oporavljenog kapitena Fenana Salčinovića te mladog reprezentativca Vedrana Vrhovca, koji je propustio prošli meč zbog tri žuta kartona.

- Mi smo ispoštovali što je na treninzima šef tražio od nas. To je dobar stručnjak i poznato ime u Turskoj, a na nama je čast da radimo s njim - kaže napadač Haris Dilaver, koji je ovog proljeća postigao sva tri gola za Čelik. Time je, kako ističe, sebi podigao samopouzdanje za nastavak sezone.

-Moji su golovi plod zajedničke igre ekipe. Ništa ne bi bilo bez podrške cijelog tima - podvukao je Dilaver.

Novi igrači, Turčin Selim Aydemir i Azerbejdžanac Amit Uzade, još nisu stekli pravo nastupa, ali bi mogli biti u konkurenciji za tim već u narednom kolu.

Arslan i Dilaver su izrazili saučešće porodici i Nogometnom klubu Široki Brijeg zbog prerane smrti mladog golmana tog kluba Krešimira Bandića. Obojica su istakli kako je to veliki gubitak za bh. nogomet.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Cihat Arslan stigao na pregovore o povratku u Čelik

Božičić: Haris Dilaver sutra predvodi napad protiv Tuzle

Čelik u komšijskom derbiju porazio Mladost iz Doboja kod Kaknja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo