FENA biznis     | 11.03.2019. 15:36 |

Potpisan Memorandum o saradnji privredne komore Sjeverne Makedonije i BBI Banke

FENA Saopćenje

Uoči Sarajevo Business Foruma 2019:  Potpisan Memorandum o saradnji između privredne komore Sjeverne  Makedonije i BBI Banke

Skopje, 07.3.2019. - U Privrednoj komori Sjeverne Makedonije održani su  poslovni susreti predstavnika Bosna Bank International i makedonskih privrednika. Cilj ovog skupa, osim predstavljanja ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma, bio je i potpisivanje Memoranduma o saradnji Privredne komore Sjeverne Makedonije i BBI Banke. Memorandum će olakšati poslovanje i uvezivanje makedonskih privrednika s privrednicima iz Bosne i Hercegovine, čime će se postići i povećanje privredne interakcije ove dvije zemlje.

Tatjana Šterjova, direktorica Direkcije za udruženja i regionalne komore, u ime Privredne komore  Sjeverne Makedonije izrazila je zadovoljstvo sastankom s predstavnicima BBI-a i najavila da će SBF-u, koji se održava od 17. do 19. aprila u Sarajevu, prisustvovati i delegacija Sjeverne  Makedonije, na čelu s predsjednikom Privredne komore, Brankom Azeskim.

“Zadovoljstvo mi je najaviti prisustvo delegacije Sjeverne Makedonije na ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu. Forum je odlična prilika i za makedonske privrednike da se predstave i pronađu nove investitore, ali i poslovne partnere. Potpisivanjem Memoranduma o saradnji Privredna komora  Sjeverne Makedonije i BBI banka su napravili još jedan značajan iskorak za tržište, te se nadam da će se iz njega razviti dobre poslovne priče u budućnosti", izjavila je Šterjova.

Edina Hasečić, direktorica Sektora za poslovanje s pravnim licima BBI banke, istakla je potencijal Foruma za privrednike u pronalasku novih investitora.

“Pronaći investitora u današnjici nije jednostavan poduhvat. Cilj Sarajevo Business Foruma jeste upravo da olakša bosanskohercegovačkim, ali i regionalnim privrednicima, u ovom koraku. Postoji veliko interesovanje za ovogodišnji Forum, kako od strane privrednika, tako i od strane investitora. S obzirom da se ove godine Forum održava po deseti put, već bilježimo veliki broj uspješnih poslovnih priča i nadamo se da će ih u budućnosti biti još više “, istakla je Hasečić.

Za registraciju i više informacija o najvećoj poslovno investicijskoj konferenciji u regiji – Sarajevo Business Forum - posjetite zvaničnu web stranicu na:www.sarajevobusinessforum.com

 

Za dodatne informacije i pitanja molimo kontaktirajte:
BBI VIP Club,
email: vip@bbi.ba,
telefon:   +387 33 275 508 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Nova ponuda BBI stambenog finansiranja - BBI Banka pretvara 'riječi u kvadrate uz hipoteku 1 na 1'

BBI Banka najavila 13. 'Sarajevo Business Forum' diplomatskom koru u BiH

Uspješno završen prvi ciklus edukacija BBI Programa 'Mladi Talenti'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo