Bosna i Hercegovina     | 12.03.2019. 09:38 |

Gradska uprava Bihać - Anketa procjene zadovoljstva građana javnim uslugama

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 12. marta (FENA) - Grad Bihać proveo je anketu procjene zadovoljstva građana javnim uslugama. Anketiranje građana Grada Bihaća provedeno je u okviru projekta Općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG), koji finansira Vlada Švicarske a implementira UNDP u BiH.

Cilj ankete bio je procjena stepena zadovoljstva građana administrativnim i komunalnim uslugama u lokalnoj samoupravi.

U tabelarnom pregledu rezultata ankete zbir zadovoljnih i nezadovoljnih ispitanika ne iznosi uvijek 100 posto jer se jedan dio ispitanika po određenim pitanjima izjasnio da je neutralan ili da ne zna.

Kada su u pitanju rezultati ankete, između dva anketna ciklusa 2017. i 2018. godine, usluge koje su zadržale pozitivnu ocjenu kod građana su snabdijevanje vodom, cijena snabdijevanja vode, prikupljanje otpada i odvoz smeća, cijena prikupljanja otpada i odvoza smeća, kvalitet usluge, brzina usluge, ljubaznost i znanje osoblja u Gradskoj upravi, rad vrtića, kanalizacija, cijena kanalizacije i kulturna dešavanja.

Istovremeno, usluge koje su zadržale negativnu ocjenu kod građana su kvalitet održavanja lokalnih puteva (uključujući zimsko), redovnost održavanja (uključujući zimsko), rasprostranjenost zelenih površina, igrališta za djecu i parkova, kvalitet javnih zelenih površina, igrališta za djecu i parkova, rad Centra za socijalni rad, rad ambulanti i cijene usluga u Gradskoj upravi.

Iz rezultata ankete vidljivo je da su usluge koje su ostvarile rast od negativne ka pozitivnoj ocjeni rad mjesnih zajednica, rad Civilne zaštite na sprječavanju posljedica prirodnih katastrofa, sportska dešavanja na teritoriji Grada, internet komunikacija između građana i službi Grada, komunikacija gradonačelnika sa građanima, redovni sastanci vijećnika sa građanima i direktni prijenos sjednica GV putem lokalnih radio stanica.

Ispitivanje javnog mnijenja provedeno je u decembru 2018. i januaru 2019. godine na uzorku od 400 građana i to metodom slučajnog uzorka. Anketu je proveo nezavisni tim koji su činili studenti Ekonomskog fakulteta u Bihaću, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Britanskim konzervativcima prijeti najgori rezultat u historiji

Nova anketa previđa da će francuska krajnja desnica na EU izborima imati najbolji rezultat ikad

Anketa - Amerikanci nezadovoljni izbornim revanšom Trumpa i Bidena

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta