Bosna i Hercegovina     | 12.03.2019. 11:35 |

Dodjela nagrade "Šampioni zaštite prirode, BiH green awards" 2019.

FENA Saopćenje

TUZLA, 12. marta (FENA) - Centar za razvoj i podršku iz Tuzle (CRP), treći put zaredom organizira kampanju za izbor i dodjelu nagrade "Šampioni zaštite prirode, BiH green awards" 2019. godini.

U 2017. kampanja je realizirana u saradnji sa Ambasadom SAD u BiH a prošle i ove godine je to Ambasada Republike Češke uz podršku, UNDP-a, GIZ-a, Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS-a, saopćeno je iz CRP-a.

Tom kampanjom promoviraju se inovativni i kreativni pristupi očuvanju prirode i životne sredine u BiH.

Svake godine želimo pronaći preduzeća, gradove/općine, NVO-e, fondacije, škole, obdaništa, pojedince, grupe građana i neformalne građanske inicijative koji uspješno promovišu prave vrijednosti u oblasti zaštite prirode i životne sredine i koji kao takvi mogu motivisati i druge, poručili su iz CRP-a.

Nakon prikupljenih nominacija, komisija će iz svake od kategorija predložiti kandidate koji ispunjavaju navedene kriterije, nakon čega će biti otvoreno javno glasanje.

Glasanje će se obavljati elektronski, putem glasačke forme koja će biti postavljena na web i facebook stranicama CRP-a (www.crp.org.ba; www.facebook.com/crptuzla).

Tokom procesa glasanja organizatori će periodično objavljivati privremeni izvještaj komisije za evaluaciju i bodovanje sa rang listom po kategorijama.

Nagrade se dodjeljuju u šest kategorija za dostignuća u prethodnom periodu. Prethodnih godina nagrade pobjednicima iz svake kategorije su dodijelili, bivša ambasadorica SAD u BiH Maureen Cormack i ambasador Republike Češke u BiH Jakub Skalnik, na svečanoj ceremoniji koja će ove godine ujedno biti i manifestacija u povodu obilježavanja 22. aprila Dana planete Zemlje.

Grad Mostar bi trebao biti domaćin održavanja ovogodišnje završne ceremonije. Pored dodjele plakete "Zlatna Tisa", za pobjednike će biti osigurano druženje sa domaćim i stranim zvaničnicima i predstavnicima entitetskih resornih ministarstava uz medijsku promociju.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Bira se najljepša poštanska marka izdana u 2023. godini

NATO Štab Sarajevo dodijelio nagrade u čast heroja iz cijele BiH

U sjedištu Vlade FBiH uručene nagrade najzaslužnijim sportistima (VIDEO)

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu