Bosna i Hercegovina     | 12.03.2019. 13:15 |

Dogovoren nastavak saradnje Općine Centar i Ambasade Austrije u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. marta (FENA) - Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić ugostio je novoimenovanu ambasadoricu Austrije u BiH Ulrike Hartmann sa kojom je razgovarao o potencijalnim investicijama i budućoj saradnji koja se može ostvariti između dvije prijateljske zemlje.

Ajnadžić je pohvalio dosadašnju izuzetno dobru saradnju sa Ambasadom Austrije u BiH te izrazio nadu da će ona biti nastavljena i u budućnosti, saopćeno je iz Općine Centar.

- Sa bivšim ambasadorom Austrije u BiH Martinom Pammerom saradnja je bila na zavidnom nivou. Sa velikim zadovoljstvom ćemo nastaviti podržavati, u svakom pogledu, projekte koji imaju za cilj približavanje kultura i običaja ove sarajevske općine i austrijskih gradova, a između ostalog i organizaciju Austrijskog bala. Pozivam vas, da u mjeri u kojoj možete, uzmete učešće u realizaciji projekta smještaja Evropske kuće nacionalnih manjina u budući objekat obnovljene Austrijske kuće u parku preko puta naselja Ciglane - kazao je Ajnadžić.

On je ambasadoricu Hartmann pozvao da prisustvuje Manifestaciji mira i sjećanja "Meletta" koja se u junu održava u talijanskom gradu Asiagu na godišnjicu velike bitke na Monte Meletti (sjeverna Italija) koja je u Prvom svjetskom ratu vođena 7. juna 1916. godine.

Hartmann je zahvalila na gostoprimstvu i istakla da će Ambasada Austrije u BiH sa velikim zadovoljstvom nastaviti njegovati dobre odnose sa Općinom Centar.

- Od svog prethodnika sam dobila informacije da je saradnja sa ovom lokalnom zajednicom u proteklom periodu bila intenzivna, a ja očekujem da će tako biti i u budućnosti. Naša želja je da uspostavimo čvrste kontakte i zajedno sarađujemo na mnogim poljima na naše obostrano zadovoljstvo. Kada su u pitanju kontakti sa potencijalnim investitorima iz Austrije, moj prijedlog je da uspostavite saradnju sa predstavništvom Privredne komore Austrije koje se nalazi u Sarajevu. Projekat smještaja Evropske kuće nacionalnih manjina ćemo svakako predstaviti našim kontaktima u Privrednoj komori Austrije - istakla je Hartmann.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo