Bosna i Hercegovina     | 12.03.2019. 16:55 |

Vlada HNŽ-a izdvaja 50 000 maraka za iskorjenjivanje zaraznih bolesti životinja

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. ožujka (FENA) - Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vlada HNŽ-a usvojila je odluke kojima se odobrava utrošak 50.000 maraka za podmirenje troškova za prevenciju, suzbijanje i iskorjenjivanje zaraznih bolesti životinja, te za dijagnostička ispitivanja bolesti pčelinjih zajednica.

Također, na sjednici Vlade razmotrena je Informacija o utrošku namjenskih sredstva vodenih naknada i Izvješće o realizaciji županijskih novčanih potpora za 2018. godinu.

Istaknuto je kako su novčane potpore u primarnoj poljoprivrednoj i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji isplaćene u iznosu od 1,200.000 maraka. Ukupno je zaprimljeno 1792, a odobreno 1713 zahtjeva za novčane potpore.

Nastavljajući aktivnosti na jačanju gospodarskog razvitka HNŽ-a, Vlada je donijela više odluka o dodjeli koncesija u različitim područjima, osobito za korištenje morskih voda za uzgoj ribe i drugih vodenih organizama, te mineralnih sirovina.

Usvojena je i Informacija Ministarstva gospodarstva o stanju eksploatacije mineralnih sirovina na prostoru HNŽ-a.

Posebno je istaknuto kako su nadležne županijske inspekcije, u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, provele akciju s ciljem zaustavljanja nelegalne eksploatacije mineralnih sirovina. U akciji je izvršen nadzor 19 subjekata na 29 lokaliteta, pri čemu je izdano 9 upravnih mjera i 9 prekršajnih naloga.  

Na prijedlog Ministarstva za pitanja branitelja, Vlada je usvojila Pravilnik o ostvarivanju prava na stambeno zbrinjavanje i Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na pomoć u projektima samoupošljavanja, otvaranja radnih mjesta i drugih oblika radnog angažmana.

Na prijedlog Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo, Vlada je današnjoj sjednici razmotrila Izvješće o radu županijskih povjerenstava za procjenu šteta koje nastanu na materijalnim i drugim dobrima izazvanim djelovanjem prirodnih i drugih nesreća i Izvješće o radu Županijskog stožera civilne zaštite za 2018. godinu.

Također, usvojena su izvješća o prikupljanju i korištenju sredstava ostvarenih na temelju posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća i o ostvarenim rezultatima deminiranja i uništavanja neeksplodiranih ubojitih sredstava u 2018. godini.

Vlada je usvojila odluku kojom je odobrila izdvajanje 297.000 maraka za sport i potporu uspješnim sportašima. Uz to, izdvojeno je 275.000 maraka za potporu kulturi i kulturnim institucijama.

Nastavljajući uspješni "Projekt energetske učinkovitosti u BiH", koji se realizira u suradnji sa Svjetskom bankom, Vlada je donijela Odluku o izboru novih javnih objekata u HNŽ-u koji će se obnoviti tijekom ove godine, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a izdvojila pola milijuna maraka za Zračnu luku Mostar

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

Sjednica Predsjedništva HNS-a BiH u petak u Mostaru

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu