Servisne informacije     | 13.03.2019. 13:23 |

U BiH sutra pretežno oblačno sa slabim snijegom i susnježicom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. marta (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra se u jutarnjim satima očekuje pretežno oblačno vrijeme.

Prijepodne doći će do razvedravanja u Krajini, Posavini, a poslijepodne i u centralnim područjima Bosne i djelimično u Hercegovini. Krajem dana i u večernjim satima novo naoblačenje sa sjeverozapada.

U jutro i veći dio prijepodneva u centralnim, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne, kao i na istoku i sjeveru Hercegovine bit će sa slabim snijegom ili susnježicom. U ostatku Hercegovine sa slabom kišom. U Krajini bit će s kišom i susnježicom u jutarnjim satima.

Poslijepodne još ponegdje na jugoistoku Hercegovine može biti slabe kiše. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od -2 do 4, na jugu od 3 do 8, a dnevne od 5 do 11, na jugu od 8 do 13 stepeni.

U Sarajevu će sutra biti pretežno oblačno vrijeme. Slab snijeg ili susnježica se očekuju u jutarnjim satima i tokom prijepodneva. Jutarnja temperatura oko 0, a dnevna oko 6 stepeni.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -9 stepeni, Ivan-sedlo, Sokolac 6, Bugojno 7, Jajce, Sarajevo 8, Drvar, Livno, Zenica 10, Bijeljina, Tuzla 11, Doboj, Neum, Prijedor, Trebinje, Zvornik 12, Bihać, Brčko, Gradačac, Široki Brijeg 13, Banja Luka, Grude, Mostar, Sanski Most i Stolac 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta