Bosna i Hercegovina     | 13.03.2019. 17:23 |

Grad Bihać osnovao Komunikacijski tim za situaciju s migrantima (VIDEO)

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 13. marta (FENA) - Gradska uprava Bihać danas je predstavila novoosnovani Komunikacijski tim, koji će biti zadužen za konverzaciju s medijima i obavještavanje o svim aktivnostima i aktuelnostima kada je u pitanju situacija s migrantima i izbjeglicama.

-U ovom komunikacijskom timu su predstavnici Kabineta gradonačelnika Bihaća, gradske organizacije Crvenog križa i Centra za socijalni rad. Cilj nam je da pravovremeno proslijedimo provjerene informacije svim zainteresiranim medijima, odnosno maksimalno smanjimo mogućnost pojavljivanja i plasiranja dezinformacija. Dosada smo imali korektnu saradnju, pa zašto ne bismo to i unaprijedili - rekao je jedan od članova Komunikacijskog tima Grada Bihaća Edin Moranjkić.

Još jednom je naglašeno kako se Gradska uprava protivi svakom eventualnom pokušaju povećanja smještajnih kapaciteta za migrante i izbjeglice na području grada Bihaća.

-Poznato je da su ovdje već nadmašeni i kapaciteti postojećih prihvatnih centara i zato uopšte ne razmišljamo  o novim, jer se lokalna zajednica i policija s ograničenim resursima ne mogu nositi s većim brojem migranata i izbjeglica. Iz medija smo saznali da Služba za poslove sa strancima BiH preuzima nadzor nad ovdašnjim prihvatnim centrima, međutim ni mi, a ni kantonalna vlast nismo dobili zvaničnu potvrdu toga - dodao je Moranjkić.

Istaknuto je i kako se zbog ograničenih ovlasti lokalne zajednice u ovoj situaciji, pokušava izvršiti maksimalni pritisak na nadležne državne institucije koje su potpuno zakazale u prethodnih godinu dana.

Za naredni period najavljena je organizacija okruglog stola o aktuelnoj situaciji s migrantima i izbjeglicama u Bihaću, dok će Komunikacijski tim o svim ostalim aktivnostima izvještavati na redovnim mjesečnim konferencijama za medije.

Pogledajte http://fena.ba/video/2687/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/11GG6GX7eP3T7h3IJVKfBzFv-u-a7JNlf?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Španska obalna straža spasila 124 migranta kod Kanarskih otoka

Više od 4.600 tražitelja azila stiglo u Britaniju u ovoj godini, novi problem za Sunaka

Rekordan broj tražilaca azila stigao u Britaniju

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!