Regija     | 13.03.2019. 18:18 |

Interesi Hrvata u BiH u planu novog vodstva HAZU-a

FENA Saopćenje

ZAGREB, 13. ožujka (FENA) - Novo vodstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) izvjestilo je predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića o planovima aktivnosti u predstojećem četverogodišnjem razdoblju, među kojima je i zalaganje za interese hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini.

 Najvažnijim temama istaknuli su jadransku orijentaciju Hrvatske, unaprjeđenje istočnog dijela Hrvatske, demografiju te zalaganje za interese hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, za što je Jandroković naglasio kako je riječ i o prioritetima hrvatske državne politike, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

 Jandroković je primio predsjednika HAZU-a akademika Velimira Neidhardta, potpredsjednike akademike Davora Miličića i Franu Paraća te glavnog tajnika akademika Darija Vretenara kojima je čestitao na izboru te im poželio puno uspjeha u radu.

 Naglasio je kako će Hrvatski sabor čijom je odlukom na poticaj biskupa Strossmayera još 1861. osnovana Akademija, i nadalje nastaviti pružati potporu toj iznimno važnoj instituciji za unaprjeđivanje hrvatske znanosti, kulture i umjetnosti, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Srbija: Pritvor jednom od osumnjičenih za napad na četvoricu državljana Hrvatske

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta