Sport     | 14.03.2019. 13:20 |

Jagodić: Gostovanje u Mostaru prilika da pokažemo potencijal protiv najboljih

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 14. marta (FENA) - Nogometaši  bihaćkog Jedinstva predstojećeg vikenda gostuju u Mostaru kod Veleža. Šef stručnog štaba Vlado Jagodić i mladi prvotimci ističu veliko poštovanje za trenutnog lidera Prve lige Federacije BiH, ali najavljuju hrabar pristup i maksimalni angažman.

- Nismo dobro startali u proljetnom dijelu prvenstva, što je bilo i očekivano s obzirom na brojne probleme u klubu. Zato nam utakmica s najozbiljnijim kandidatom za plasman u elitni takmičarski rang mora biti dovoljna motivacija, jer najmlađi igrački roster u ligi ne može puno toga izgubiti. Gostovanje u Mostaru moramo posmatrati kao priliku da pokažemo potencijal protiv najboljih. Konstantno ponavljam mladim igračima kako su to utakmice u kojima trebaju svima pokazati koliko vrijede - rekao je šef stručnog štaba Vlado Jagodić.

Dodao je kako će tim iz grada na Uni ovog vikenda biti oslabljen neigranjem povrijeđenih Zečevića i Ajdinovića. Tako će Jedinstvo u Mostaru vjerovatno nastupiti sa čak 11 nogometaša mlađih od 21 godine koji će, kako su naglasili, nedostatak iskustva pokušati nadoknaditi hrabrim pristupom i disciplinovanim poštivanjem taktičkih zamisli.

- Svjesni smo našeg neiskustva i neuigranosti, ali igrat ćemo bez straha i pokušati realizirati sve taktičke zamisli. Čekat ćemo našu priliku, možda nam se i ukaže. Učinit ćemo sve da obradujemo naše navijače i da se na taj način iskupimo za neočekivani poraz protiv Čapljine - riječi su prvotimca bihaćkih "crveno – bijelih" Amira Remića.

Jedinstvo u ogled s Veležom ulazi sa četvrte pozicije na tabeli s 29 osvojenih bodova, čak 13 manje od ove sezone neprikosnovenih Mostaraca.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Velež osudio nasilje i kritizirao mostarskog gradonačelnika

Danas se igra mostarski gradski derbi

Tradicija Veležove Crvene noći se nastavlja

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'