Bosna i Hercegovina     | 14.03.2019. 14:33 |

Konkurs za godišnje nagrade Društva novinara BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. marta (FENA) - Upravni odbor Društva novinara Bosne i Hercegovine (DN BiH) raspisao je konkurs za novinarske nagrade i priznanja za 2018. godinu u više kategorija.  

Predviđena je dodjela: godišnje nagrade u kategoriji printanih medija; godišnje nagrade u kategoriji televizijskog novinarstva; godišnje nagrade u kategoriji radijskog novinarstva; godišnje priznanje u kategoriji "Nagrada za životno djelo", te nagrada "Novinar godine".

Pravo na učešće i kandidiranje za nagrade i priznanja imaju svi novinari koji svoju djelatnost obavljaju na teritoriju BiH, odnosno koji tu djelatnost obavljaju za bh. medije. Kandidate za nagrade mogu predlagati pojedinci i medijske kuće.

Prijedlozi se mogu slati na adresu: Društvo novinara Bosne i Hercegovine, Pruščakova 8. 71.000 Sarajevo, sa naznakom – za konkurs/natječaj za nagrade i priznanja za 2018. godinu ili na e-mail drustvonovinarabih@bih.net.ba

Dobitnike nagrada proglašava posebna komisija od 14 članova - novinara, a svečanost će biti održana u prigodi Svjetskog dana slobode medija 3. maja. Konkurs ostaje otvoren do 8. aprila, saopćeno je iz Upravnog odbora DN BiH. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Bira se najljepša poštanska marka izdana u 2023. godini

NATO Štab Sarajevo dodijelio nagrade u čast heroja iz cijele BiH

U sjedištu Vlade FBiH uručene nagrade najzaslužnijim sportistima (VIDEO)

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu