Bosna i Hercegovina     | 14.03.2019. 15:23 |

Gradiška osmi grad u RS-u

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 14. marta (FENA) - Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske (RS) usvojili su danas Program rada entitetskog parlamenta u ovoj godini, te Zakon o Gradu Gradiška.

Prihvaćeni su i zakoni o obnovljivim izvorima energije i efikasnoj kogeneraciji, izmjene i dopune zakona o visokom obrazovanju, po hitnom postupku te nacrti zakona o likvidacionom postupku, izmjene zakona o lokalnoj samoupravi, porezu na dobit te o društvima za osiguranje.

Trećeg dana rada u Narodnoj skupštini RS-a je usvojen i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjem platnom prometu i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim kasama, a koji je upućen u javnu raspravu u trajanju od mjesec dana.

Poslanici su primili k znanju Specijalni izvještaj Institucije Ombudsmana za ljudska prava Bosne i Hercegovine o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini te prihvatili informaciju o obavezama koje za Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srpsku proističu iz procesa pridruživanja Evropskoj uniji s pregledom mjera i aktivnosti realizovanih tokom 2018. godine, te o ostvarenim rezultatima u približavanju propisa RS-a propisima Evropske unije.

Usvajanjem ovih tačaka okončana je 3. redovna sjednica Narodne skupštine RS-a.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Rusija traži novu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a o NATO-ovom bombardiranju SR Jugoslavije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo