Bosna i Hercegovina     | 15.03.2019. 11:58 |

Članovi Vijeća Saveza bošnjačkih NVO posjetili napadnutog povratnika Hodžića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. marta (FENA) - Članovi Vijeća Saveza bošnjačkih organizacija posjetili su Azrina Hodžića iz  Kozarca, koji je ovih dana pretrpio nasilje zbog grba Bosne i Hercegovine. 

- Hodžić je ispričao kako se sve dogodilo i otkrio nam da se u zadnjem trenutku uspio suzdržati da na napad ne odgovori fizički. Osim toga je rekao da je dosad dobio na hiljade poruka podrške za dostojanstveno držanje. Našom posjetom smo željeli da mu pokažemo da nije sam i da je Savez bošnjačkih NVO tu kada zatreba - saopćeno je iz tog saveza. 

Napominju da taj slučaj napada na povratnike nije usamljen, te da povratnici Bošnjaci u manjem bh. entitetu trpe brojne uvrede i poniženja. 

- Očekujemo da napadač bude adekvatno sankcioniran. Saznali smo da je on dio grupe koja radi na zastrašivanju povratnika. Pomoć povratnicima se mora utrostručiti i ne samo to, nego im se mora pomoći da ostvare svoja prava koja su im oduzeta - navode iz Savez bošnjačkih NVO u saopćenju za javnost.  

Hodžića je u Prijedoru prije tri dana fizički napao, vrijeđao i ponižavao 31-godišnji nasilnik, te ga tjerao da odlijepi naljepnicu s grbom Bosne i Hercegovine sa svoje prikolice.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Savez bošnjačkih NVO osuđuje vrijeđanje žena sa hidžabom koje obavljaju javne funkcije

Premijeru TK Kadriji Hodžiću uručena 'Zlatna povelja' Unije veterana TK

Hodžić: Milanović je vezano uz Srebrenicu prešao civilizacijsku liniju

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta