Bosna i Hercegovina     | 15.03.2019. 13:37 |

Hadžić: Još nije dostavljen prijedlog za mandatara Vlade ZDK-a

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 15. marta (FENA) – Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije Zeničko-dobojskog kantona, koji predvodi vladajuću koaliciju i treba predložiti ime kandidata za mandatara nove Vlade, još nije dostavio svoj prijedlog za mandatara predsjedavajućoj Kantonalne skupštine Amiri Hadžić.

-Još čekamo prijedlog i potpise za mandatara, nakon čega ćemo moći zakazati sjednicu Skupštine, na kojoj bi trebao biti potvrđen mandatar. Nakon toga, mandatar bi trebao ponuditi sastav Vlade, o čemu se treba izjasniti i Komisija za izbor i imenovanje Skupštine ZDK-a - objašnjava predsjedavajuća Hadžić.

Napominje da nije realno da bi na istoj sjednici mogao biti potvrđen kandidat za mandatara i nova Vlada ZDK-a.

Kako se bliži 31. mart, kada ističe Odluka o privremenom finansiranju te do kada je i rok da bude usvojen budžet ZDK-a za 2019. godinu, predsjedavajuća Hadžić ističe da će ispoštovati zadati rok, a budžet biti usvojen u skraćenoj proceduri.

-Još nismo dobili ni prijedlog budžeta, koji može predložiti i aktuelna Vlada. Skratit ćemo procedure za usvajanje budžeta, kako bismo ispunili rok do 31. marta - najavljuje predsjedavajuća Hadžić, naglasivši da ipak neće biti skraćenja procedura za izbor mandatara i nove Vlade.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Hrvatska Vlada donijela 6. antiinflacijski paket vrijedan 503 milijuna eura

Vlada Kosova potvrdila sastanak Escobara s Kurtijem u popodnevnim satima

Vlada Kosova zatražila provedbu odluke Ustavnog suda o zemljištu manastira Dečani

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo