Bosna i Hercegovina     | 15.03.2019. 14:41 |

MUPKS poziva građane da prijave osobe koje ispisuju grafite

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. marta (FENA) - U sklopu nastavka kampanje pod nazivom “Uklanjanje grafita - Zona bez grafita", danas je prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo (KS) održan sastanak predstavnika Gradske uprave Grada Sarajeva i ICITAP-a (Međunarodnog programa pomoći u kriminalističkoj obuci u BiH), te policijskih službenika Uprave policije i policajaca zaduženih za rad u lokalnoj zajednici (RPZ policajaca).

Cilj kampanje jeste animiranje i utjecaj na svijest građana - da se ispisivanjem grafita, prije svega, nanosi materijalna šteta pravnim i fizičkim osobama, te šteti ukupnom izgledu i imidžu grada.

Kako je dogovoreno, realizacija spomenutih aktivnosti počinje 25. marta, a planirano je da se sa 32 objekta uklone ispisani grafiti za koje je Gradska uprava Grada Sarajeva dobila potrebne saglasnosti. 

Općinskim odlukama o prekršajima protiv javnog reda i mira (JRM), ispisivanje grafita definisano je kao prekršaj za koji je predviđena sankcija od 150 - 450 KM, a u određenim okolnostima može se kvalifikovati i kao krivično djelo, saopćeno je iz MUP-a KS.

Istovremeno, Uprava policije MUP-a KS poziva građane Kantona Sarajevo da daju svoj doprinos, te  najbližoj policijskoj upravi, ili na telefonski broj 122 prijave osobe koje ispisuju grafite.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U akciji 'Sleeper' policija u Sarajevu zaplijenila 6,9 kg droge

Intelektualci iz Srbije i regije potpisali apel potpore Ani Lalić i Dinku Gruhonjiću

Papa Franjo ponovio apel za mir, izrazio žaljenje zbog sukoba u Ukrajini i Gazi

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo