Bosna i Hercegovina     | 15.03.2019. 15:04 |

Sutra akcija 'Očistimo Sarajevo za jedan dan'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. marta (FENA) - Akcija čišćenja pod nazivom "Očistimo Sarajevo za jedan dan" bit će održana u subotu, 16. marta na inicijativu građana.

Ideja organizatora je da se što više građana uključi u ovu veliku akciju kako bi što veći dio grada bio očišćen tokom dana i smeće sa sarajevskih ulica i parkova što prije  uklonilo. Ovo je praksa poznata i u drugim velikim gradovima gdje se građani redovno angažiraju da pomognu u proljetnom čišćenju svog grada, saopćeno je iz KJKP "Rad".

Akcija će početi okupljanjem građana na nekoliko lokacija sa kojih će se rasporediti po naseljima u gradu. Građani koji nisu u mogućnosti doći na mjesta okupljanja, mogu dati doprinos čišćenjem u svom naselju, oko kuća i zgrada.

Pridružit će joj se i učenici Druge gimnazije Sarajevo i Gimnazije Obala, a poziv vrijedi i za sve škole u gradu koje mogu angažirati svoje učenike na uređenju i čišćenju školskih dvorišta i područja oko škole.

KJKP "Rad" će podržati akciju građana, staviti svoje resurse na raspolaganje te se pobrinuti za odvoz prikupljenog otpada.

Lokacije za okupljanje građana su: Historijski muzej, Most Suade i Olge (Vrabanja), Most kod Elektroprivrede BiH, At Mejdan park, Gimnazija Obala, Druga gimnazija Sarajevo, Trg Heroja ali građani mogu i sami da predlože lokacije, navodi se u saopćenju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

Međunarodni lideri turizma 6. i 7. juna u Sarajevu na samitu 'Otpornost i inovacije'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'