Bosna i Hercegovina     | 15.03.2019. 15:07 |

Prva redovna sjednica Skupštine BPK prolongirana za 26. mart

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 15. marta (FENA) - Prva redovna sjednica Skupštine Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde koja je bila zakazana za ponedjeljak 18. marta, prolongirana  je za 26. mart. Tako je odlučeno na današnjoj sjednici Kolegija Skupštine.

Predsjedavajuća Edita Velić kao razlog navodi to što Vlada BPK Goražde nije dostavila prijedloge Budžeta i Zakona o izvršenju budžeta BPK za 2019. godinu.

- Vlada BPK nije ispoštovala zaključak kojim je od nje zatraženo da u što kraćem roku u skupštinsku proceduru uputi Prijedlog budžeta i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta BPK Goražde za ovu godinu. Navedeni materijali nisu dostavljeni niti su bili razmatrani u konačnoj formi ni na sjednicama Vlade. I danas je kolegij ponovo Vladi uputio zaključak za hitno dostavljanje ovih materijala, a ukoliko se to ispoštuje moguće je da sjednicu održimo i prije 26. marta - kazala je Velić.

Sjednici Kolegija Skupštine BPK Goražde na kojoj se razgovaralo i o utvrđivanju raspodjele pozicija u radnim tijelima skupštine, nisu prisustvovali predstavnici SDA, Liberalne stranke i Stranke za BiH.

Premijer BPK Goražde Emir Oković potvrdio je da je Vlada na prošlosedmičnoj sjednici razmatrala primjedbe sa javnih rasprava o nacrtima budžeta i zakona o izvršenju budžeta kantona za 2019. godinu. Najavio je da će ovi dokumenti u formi prijedloga biti razmatrani iduće sedmice, nakon čega će biti upućeni u skupštinsku proceduru.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo