Ekonomija     | 16.03.2019. 10:32 |

'Igman' d.d. Konjic imao uspješan nastup na sajmu vojne opreme u Abu Dhabiu

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 16. marta (FENA) - Bosanskohercegovačka namjenska industrija "Igman" d.d. Konjic predstavila se krajem februara na sajmu "IDEX 2019" koji je održan u Abu Dhabiu, glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Tokom sajma pokazan je veliki interes za proizvode "Igmana", a održan je i niz sastanaka sa potencijalnim partnerima.

Sudeći po reakcijama posjetitelja, proizvodni asortiman sa kojim se "Igman" predstavio ostavio je izvrstan dojam. I ovaj put u prvi plan je došao kvalitet i pouzdanost koju "Igman" d.d. Konjic pruža na međunarodnom tržištu namjenske industrije.

Zajednički nastup bosanskohercegovačkih kompanija iz oblasti namjenske industrije na sajmu organizirala je Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine. Na bosanskohercegovačkom štandu, uz "Igman" d.d. Konjic, izlagali su još "Pretis" d.d. Vogošća i "Unis Ginex" d.d. Goražde. 

Sajam "IDEX 2019" jedan je od najvećih i najznačajnijih sajmova naoružanja i vojne opreme u svijetu. Radi se o svojevrsnoj platformi za uspostavljanje i jačanje odnosa sa preduzećima - kupcima, ali i predstavnicima oružanih snaga iz cijelog svijeta.

Za 69. godišnjicu fabrike "Igman", 6. marta 2019. u rad je pušten pogon za proizvodnju pištoljske municije. Riječ je o investiciji od oko 14 miliona KM s planiranim kapacitetom proizvodnje od 50 miliona metaka godišnje.

Ta investicija znači i nova zapošljavanja. Polovinom februara raspisan je konkurs za prijem nova 72 radnika koji je u proceduri, a kada bude kompletiran novootvoreni pogon u njemu će biti zaposleno oko 100 radnika.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Turistička zajednica HNŽ na sajmu turizma u Beču

Turistička zajednica HNŽ-a na najvećem turističkom sajmu ITB u Berlinu

Turistička zajednica HNŽ-a na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'