Stranačke aktivnosti     | 16.03.2019. 09:51 |

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

FENA Saopćenje

Predsjednik Građanskog saveza (GS), Nihad Čolpa, poziva Narodnu skupštinu RS da ukine sramna odlikovanja Radovanu Karadžiću, ratnom zločincu i osnivaču RS. Naime, jučerašnji islamofobni teroristički napad na Novom Zelandu bi trebao biti zadnje upozorenje svima u BiH koji žele da žive u miru da Karadžićevo naslijeđe inspiriše terorizam i radikalizam širom svijeta.

Postoji direktna veza između krvavog teororističkog pira na Novom Zelandu i zločina protiv naših građana. U oba slučaja su ubijani ljudi zbog vjere koju praktikuju i mi u GS nikada nećemo prestati da radimo na tome da se fašizam i neofašizam izvrgnu sramoti i izopštenju koji zaslužuju.

Nedavno okupljanje domaćih nasljednika nacističke ideologije u Višegradu nas je podsjetilo da među nama i dalje žive obožavaoci ideja s kojima treba izaći na kraj na isti način kao što se civilizovani svijet obračunao sa tzv. ISIL-om i nacizmom.

Antifašistička borba NOP-a i Armije BiH su jedine vrijednosti koje naša zemlja treba da dijeli sa svijetom i čime se trebaju dičiti nove generacije. Slavimo Rodoljuba Čolakovića, ne Ratka Mladića.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo