Bosna i Hercegovina     | 16.03.2019. 13:43 |

Počela ekološka akcija 'Očistimo Sarajevo za jedan dan'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. marta (FENA) - Akcija čišćenja "Očistimo Sarajevo za jedan dan" započela je danas u 11 sati na nekoliko lokacija u Sarajevu, a inicijator ideje je profesorica Druge gimnazije u Sarajevu Aida Sejdić-Melezović.

Ideja organizatora je da se što više građana uključi u tu veliku akciju kako bi što veći dio grada bio očišćen tokom dana i smeće sa sarajevskih ulica i parkova što prije bilo uklonjeno.

Akcija je počela okupljanjem građana na nekoliko lokacija, a osim njih pridružili su se i učenici Druge gimnazije Sarajevo i Gimnazije Obala, te Kantonalno javno komunalno preduzeće "Rad" koje je stavilo svoje resurse na raspolaganje, a po okončanju akcije će se pobrinuti za odvoz prikupljenog otpada.

Događaju se pridružio i načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić koji je naglasio da će Općina Centar uložiti maksimalne napore kako bi svojim građanima obezbijedila kvalitetnije uslove za život.

Podsjetio je da je u proteklom periodu realiziran veliki broj ekoloških akcija u organizaciji Službe za civilnu zaštitu i mjesnih zajednica Općine Centar u kojima su učestvovali članovi štabova civilne zaštite mjesnih zajednica, učenici osnovnih i srednjih škola, radnici KJKP "Park" i drugi zainteresirani građani.

Najavio je također da će u povodu Dana planete Zemlje, koji se obilježava 22. aprila u više od 150 zemalja širom svijeta, na području općine Centar i ove godine biti realizirana velika ekološka akcija čišćenja i ozelenjavanja javnih površina, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!