Kultura     | 17.03.2019. 12:07 |

Harmonikaši iz Livna pobjednici festivala harmonike u Slavonskom Brodu

FENA Mario Loncar

LIVNO, 17. ožujka (FENA) - Harmonikaši iz Livna pobjednici su Devetog međunarodnog festivala harmonike "Bela pl. Panthy" koji se od 14. do 17. ožujka održava u Slavonskom Brodu, u Hrvatskoj.

 Natjecanja su održana u više kategorija, a apsolutni pobjednici u kategoriji orkestara i dobitnici prijelaznog pehara - Kup grada Slavonskoga Broda, članovi su Harmonikaškog orkestra HKUD-a "Dinara "iz Livna.

 Drugu nagradu u istoj kategoriji osvojio je orkestar Glazbenog učilišta "Elly Bašić" iz Zagreba dok je u kategoriji komornih sastava nagrada također otišla u Bosnu i Hercegovinu, a osvojio ju je komorni sastav studenata 5. godine Muzičke akademije iz Sarajeva "Inat trio".

 Mladen Jelović iz Harmonikaškog orkestra HKUD-a "Dinara "iz Livna proglašen je za najboljeg dirigenta festivala.

 Organizator napominje kako je na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo stotinu glazbenika, komornih sastava, orkestara i solista pristiglih iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Poljske, Slovačke i Hrvatske.

 Nakon natjecateljskog dijela i proglašenja pobjednika, najbolji u kategorijama su se publici u subotu predstaviti gala koncertom.

 Za posljednji dan festivala, u nedjelju, organizatori planiraju tematski okrugli stol i prigodan turistički program za sve sudionike.

 Organizator ovog trodnevnog međunarodnog natjecanja je Brodski harmonikaški orekstar "Bela pl. Panthy" i koji već devet godina zaredom okuplja mlade glazbenike, promiče harmoniku kao instrument te za brodsku publiku organizira prave glazbene večeri za pamćenje.

 Međunarodni festival harmonike održan je inače pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije, a otvoren je izvedbom Mjuzikla 80-tih, Broadway-West End.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Modna revija osoba s invaliditetom

Intermedijalna večer u Livnu, spoj poezije, slike i glazbe

Modna revija osoba s invaliditetom 'Mogu, znam, hoću'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom