Kultura     | 18.03.2019. 11:02 |

'Dani Mire Gavrana' u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 18. ožujka (FENA) - U Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru ovoga tjedna bit će upriličen niz zanimljivih događaja, a jedan od njih - "Dani Mire Gavrana" održat će se u srijedu, 20. ožujka, u 19 sati, u okviru Mostarskoga proljeća 2019.

Prvi program toga ciklusa je književno-kazališna večer Mire Gavrana na kojoj će biti predstavljena njegova knjiga "Odabrane komedije", objavljena u nakladi MH Zagreb. Ulomke iz komedija "Hotel Babilon" i "Najluđa predstava na svijetu" izvest će glumica Mladena Gavran.

U četvrtak i petak, s početkom u 20 sati, na repertoaru HNK Mostar naći će se predstava "Jesenja sonata" glasovitoga švedskog redatelja i scenarista Ingmara Bergmana, u režiji Roberta Raponje.

U ovom biseru svjetske dramaturgije govori se o susretu majke i kćeri nakon dugo vremena, koji neočekivano otvara niz bolnih tema, priopćili su iz HNK Mostar.

Osim toga, u organizaciji Kluba studenata hrvatskoga jezika i književnosti "Franjo Milićević" i Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, u subotu, 23. ožujka, s početkom u 20 sati, bit će izveden književni performans  “Što te nema?“.

Mostarski studenti nastojat će u performansu kroz spoj domaće i svjetske poezije te odabirom najdražih stihova i neobičnim scenskim zahvatima stvoriti jedinstvenu priču o borbi za dominacijom u svim društvenim slojevima, navodi se u priopćenju. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

"Staklena menažerija" na 31. Festivalu glumca

Premijera 'Stepskog vuka' oduševila mostarsku publiku

Dan nezavisnosti BiH nizom sadržaja biće obilježen u BPK Goražde

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'