Ekonomija     | 18.03.2019. 15:17 |

Goražde 21. marta domaćin regionalne poslovne konferencije "PIT DRINA 2019"

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 18. marta (FENA) - Konsultantska kuća "Targer Engineering & Consulting", Vlada BPK Goražde, Grad Goražde, Udruženje poslodavaca i Privredna komora BPK Goražde, organizatori su regionalne poslovne konferencije Proizvodnja - Industrija - Tehnologija "PIT DRINA 2019".

Ovaj skup stručnjaka iz brojnih kompanija šire regije bit će održan u Goraždu 21. marta i na jednom mjestu okupit će proizvodne kompanije radi povezivanja i razmjene znanja i iskustava.

Tarik Kadrispahić, direktor konsultantske kuće "Targer" naglašava da je ovo treća po redu konferencija ovakve vrste na kojoj će biti aktuelizirane i teme obrazovanja prilagođenog potrebama tržišta, osnivanje klastera, tehnoloških parkova, industrijskih zona, a sve u cilju podizanja konkurentnosti bh kompanija.

- Ova konferencija je prilika da se njeni učesnici upoznaju o aktuelnim i naprednim metodama, tehnikama i tehnologijama i efektima njihove implementacije u bosanskohercegovačke proizvodne kompanije, da se upoznaju s kolegama, ekspertima i poduzetnicima iz kompanija koje dijele zajedničke izazove proizvodne djelatnosti. 
Centralni sadržaj ove konferencije predstavljaju izlaganja regionalnih stručnjaka koji će predstaviti znanja i dostignuća iz nekoliko oblasti, među kojima će biti i teme operacionog menadžmenta na kojima kompanije razvijenih zemalja grade svoju konkurentsku prednost - pojašnjava Kadrispahić.

Ideja za organizaciju konferencije nastala je iz potrebe i želje da se promoviše uspjeh goraždanskih privrednika koji su svojim inovativnim pristupom, upravljanjem ljudskim resursima i proizvodnjom privredno razvili istočni dio BiH i predstavljaju svijetli primjer uspješnog poslovanja i razvoja.

- PIT Drina okupit će eminentne privrednike i stručnjake raznih proizvodnih oblasti. Također, konferencija je značajna i svim učesnicima ili sponzorima kojima kompanije predstavljaju klijente za njihove proizvode i/ili usluge. Ne manje važna misija konferencije je dodatno oživljavanje regionalne istočnobosanske privrede kao i bolje povezivanje kompanija i stručnjaka iz cijele BiH kao i regije zapadnog Balkana. Koncept konferencije je da se učesnici različitim sadržajima što bolje upoznaju sa širokim spektrom tema, ideja, koncepata, kompanija i učesnika, a sve s ciljem dinamičnijeg razvoja vlastitih kompanija i karijera - poručuju organizatori.

Regionalna poslovna konferencija „PIT Drina 2019.“ će tematski biti prilagođena i podijeljena u nekoliko cjelina: stručna izlaganja, izlaganja domaćih i međunarodnih organizacija s ciljem podsticaja biznisa, B2B poslovni susreti i umrežavanje, panel diskusija na jednu od gorućih tema bh. privrede i obilazak pogona kompanija "Prevent Goražde" i "EMKA Bosnia".

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Radnici kompanije Emka Bosnia formirali sindikalnu organizaciju

Vrijedna oprema za Civilnu zaštitu Grada Goražda i Općine Foča u FBiH

U Goraždu i dalje negativan prirodni priraštaj  

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'