Sport     | 19.03.2019. 11:07 |

Koljić: Želim opravdati povjerenje Prosinečkog

FENA Internet

SARAJEVO, 19. marta (FENA) - Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Elvir Koljić svoje prve nastupe za nacionalni tim upisao je prošle godine u prijateljskim duelima protiv SAD-a i Meksika.

Igrač rumunske Creiove našao se na spisku selektora Roberta Prosinečkog i za nastupe u predstojećim kvalifikacionim susretima za evropsko prvenstvo protiv selekcija Armenije i Grčke.     

U intervjuu za službenu stranicu Nogometnog saveza BiH, Koljić je kazao da je jučerašnje okupljanje "drugačije jer je riječ o kvalifikacionim utakmicama na kojim su trenutno najbolji bh. igrači".

- Ovo je vrhunac moje karijere. Mnogo mi znači poziv selektora, kojem se ovom prilikom zahvaljujem na ukazanom povjerenju. Turneja u Americi je bila važna za nas mlađe igrače, međutim uzbuđenje koje donose takmičarske utakmice ne može se porediti sa onim prijateljskim. Drago mi je što sam tu i vidjećemo šta će biti u budućnosti. Na meni je da radim i dokažem da nisam slučajno pozvan - kazao je Koljić. 

Na prvom treningu, održanom jučer u Trening kampu FK Sarajevo na Butmiru, Koljić je rekao da je "imao dobar osjećaj jer je trenirao s vrhunskim igračima, zbog čega su njegov motiv i želja za dokazivanjem veći, posebno zbog činjenice da je od svih igrača dobro primljen".

Koljić naglašava da je u Rumuniji u odličnoj golgeterskoj formi, a ukoliko dobije šansu u susretu s Armenijom ili Grčkom kazao je da će je iskoristiti na najbolji način. 

- Istina, igram dobro u klubu i dajem golove. Nastavio sam seriju koju sam počeo u Premijer ligi BiH. Međutim, selektor je taj koji odlučuje ko će igrati, tako da ja jedino mogu obećati da ću, ako dobijem šansu, truditi se da je iskoristim na najbolji način. Postići gol bi bio vrhunac toga - izjavio je Koljić.

Navodi da se u novoj sredini lako adaptirao, jer u timu Craiove ima dosta igrača sa naših prostora, koji su mu pomogli.

- U Rumuniji se igra nešto brži i kvalitetniji nogomet u odnosu na naš, uslovi i tereni su bolji. U poređenju sa našim, i u Rumuniji ima dosta dobrih nogometaša. Važno je da sam u klubu dobro prihvaćen, došao sam u osmom kolu i odmah počeo da igram. Postigao sam gol na debiju i igram sve bolje. Ekipa je mlada i sve je super, posebno i zbog toga što ove godine Craiova igra veoma dobro, drugi smo na tabeli i u polufinalu smo Kupa, očekivanja su velika i vidjećemo šta će biti - kazao je Koljić na kraju razgovora za službenu stranicu NSBiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom