Najave     | 19.03.2019. 20:46 |

Udruženje studenata medicine u Mostaru obilježava dan osoba s Down sindromom

FENA Saopćenje

MOSTAR, 19. ožujka (FENA) - Udruženje studenata medicine BoHeMSA LC Mostar sedmu godinu za redom obilježava Svjetski dan osoba s Down sindromom kroz manifestaciju "Sunčana strana dlana" koja će se održati 21. ožujka u sportskoj dvorani Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića na Bijelom Brijegu od 8 do 12 sati.

Ova manifestacija simbolično je obilježavanje jednoga datuma, ali i podsjetnik da se na poboljšanju kvalitete i uvjeta života ove populacije treba raditi svakodnevno.

Ovogodišnja krilatica glasi "Leave No One Behind" ili u prijevodu "Ne ostavljaj nikoga iza sebe". Svi oni zaslužuju jednaku šansu koja se ogleda u tome da se nesmetano kreću po svome gradu, da imaju pravo na obrazovanje i pomoćnike u istome, pravo na zdravstvenu skrb i priliku sudjelovati u svakodnevnim aktivnostima poput vožnje bicikla, igre u parku, odlaska u kino, priopćeno je iz Udruženje studenata medicine.

Škole i udruge koje već tradicionalno sudjeluju u projektu su Udruga za Down sindrom Mostar, Osnovna škola za djecu sa posebnim potrebama Mostar, Srednja turističko ugostiteljska škola Mostar, Los Rosales, Nazaret, Sveta obitelj, Vedri osmijeh i Ustanova "Dječji vrtići" Mostar.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Tomislavgradu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za 67 studenta

Modna revija osoba s invaliditetom

U Federaciji BiH broj upisanih studenata manji za 6,1 posto, diplomiranih za 10,6 posto

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo