FENA biznis     | 20.03.2019. 10:15 |

Od 2. 04. VIVEPORT INFINITY nudi neograničenu uslugu za 12.99 dolara mjesečno

FENA Saopćenje

Kroz 2019. godinu VIVEPORT programerima povećava udio u neto prihodu na 80/20 

VIVEPORT je objavio da će Viveport Infinity, prva neograničena VR pretplata, koja će biti lansirana 2. aprila, biti dostupna za 12,99 dolara mjesečno ili 99 dolara godišnje. U najvećoj nadogradnji na platformi, članovi Viveport Infinity-a će dobiti neograničen pristup biblioteci servisa od preko 600 aplikacija i igara, uz ekskluzivne pogodnosti članstva kao što je obnovljena Viveport Video aplikacija. Trenutni članovi, uključujući i one sa pretplatom, kao i novi članovi koji se prijave prije 2. aprila, zadržat će svoju trenutnu cijenu do kraja 2019. godine.

Viveport Infinity nudi raznoliku biblioteku popularnih i indie VR naslova. Za samo 12,99 dolara mjesečno, ili manje uz plaćenu godišnju pretplatu, članovi mogu uštediti hiljade dolara na vrhunskom sadržaju dok im pomaže u otkrivanju skrivenih dragulja kroz cijelu uslugu. Popularni naslovi, kao što su Angry Birds VR: Isle of Pigs, su zakazali njihovo lansiranje za Pretplatu kako bi se podudarili sa njihovim globalnim izdanjem, dajući članovima optimalan izbor i mogućnost da priušte traganje za novim sadržajem u Viveport servisu sa pretplatom. Novi Viveport korisnici mogu se prijaviti kad god žele za besplatno dvosedmično članstvo, kako bi imali priliku neograničene igre na Viveport Infinity.

“Napravili smo novi model za VR koji osvjetljava veliku biblioteku VR sadržaja, koje je ova industrija razvila, a koji daje korisnicima razlog da provode više vremena sa slušalicama nego ikada ranije”, rekao je Rikard Steiber, predsjednik Viveporta. „U isto vrijeme, povećavamo doseg i potencijalne prihode programera, jer više programera može imati koristi od jednog korisnika Infinity-ja. Vjerujemo da ovaj model odgovara načinu na koji potrošači žele da iskuse VR."- dodao je Steiber.

Viveport Infinity će biti dostupan VIVE i Oculus Rift vlasnicima. Za kompatibilne naslove, Viveport Infinity se može kretati sa članovima na bilo koji samostalni headset izgrađen na VIVE-voj WAVE platformi. Ovaj hardverski pristup između različitih platformi dovodi uslugu do potpuno nove kategorije VR uređaja, proširujući doseg programerima, kao i raspon publike.

"Kroz Viveport-ovu pretplatničku uslugu uspjeli smo povećati broj igrača i izgraditi veću zajednicu oko Wizardsa", rekao je Paweł Gajda, direktor marketinga i izdavaštva u Carbon studiju. "Viveport pretplata je postala značajan dio našeg prihoda i jedva čekamo da se povežemo sa još više igrača, kroz Infinity."

Kako bi dodatno podržao Viveport Infinity programere, Viveport povećava udio u njihovom prihodu na 80/20 od prijašnjih 70/30. S početkom od 1. aprila, pa do kraja 2019. godine, ovo povećanje profita se odnosi na sve naslove u Viveport Infinity. Pored toga, uz neograničen pristup koji korisnici imaju cjelokupnom sadržaju, više programera može imati koristi od jednog člana Viveport Infinity-ja, što povećava potencijalni prihod programera.


Pogodnosti za članove

Svi članovi Viveport Infinity-ja će uživati ​​u ekskluzivnim pogodnostima kao što su vikend ponude na odabrane naslove, besplatni pokloni za naslove i mjesečni kuponi. Počevši od 2. aprila, članovi će automatski primiti kupon od 10% na početku svakog mjeseca kako bi potrošili na bilo koju kupovinu u Viveport trgovini. Viveport će takođe održati veliku prodaju za više od 100 naslova, kako bi proslavili lansiranje Infinity-a od 2. do 7. aprila.

Novi članovi već danas mogu pokrenuti besplatnu probnu verziju da bi zaključali trenutnu cijenu od 8,99 dolara, prije nego što se Viveport Infinity pokrene 2. aprila. Pored toga, svi tekući mjesečni Viveport pretplatnici i oni sa paketima pretplate će zadržati svoju trenutnu nisku cijenu kroz cijelu 2019. godinu. 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Potpisan Administrativni aranžman za Godišnji sastanak Odbora guvernera EBRD-a

Kroz 2019. godinu VIVEPORT programerima povećava udio u neto prihodu na 80/20

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo