Ekonomija     | 20.03.2019. 14:33 |

Sastanak gospodarstvenika HBŽ-a i udruženja BWA iz Berlina

FENA Saopćenje

LIVNO, 20. ožujka (FENA) - Gospodarski sastanak predstavnika Saveznog udruženja za unaprjeđenje gospodarstva i vanjsku trgovinu (BWA) iz Berlina i gospodarstvenika Hercegbosanske županije (HBŽ) održan je u utorak, 19. ožujka, u Livnu.

Sastanku su nazočili predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Jozić, gradonačelnik i načelnici iz Hercegbosanske županije, konzul Republike Hrvatske u Livnu Tomislav Vrdoljak, županijski gospodarstvenici, a uime Gospodarskog saveza Republike Njemačke iz Berlina na sastanku su bili predsjednik Wolfram Nowsch, Michael Diel, Achaz v. Oertzen, te poduzetnici Stipo Marelja i Josip Sužanj podrijetlom iz Livna.

Predsjednik Gospodarskog saveza Republike Njemačke iz Berlina Wolfram Nowsch kazao je kako djelovanje predsjednika Vlade HBŽ-a ujedinjuje i okuplja sve zainteresirane poduzetnike kako bi unaprijedili gospodarstvo.

"U potrazi za novim poduzetničkim potencijalom preko znanstveno-kulturnog okruženja imamo priliku prezentirati dva projekta koja su u razvoju", naglasio je Nowsch.

Predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Jozić u svom obraćanju naglasio je kako su međusobno komuniciranje i održavanje sastanaka nužni za uvezivanje svih planova i koraka za buduće poslovanje.

Također, predsjednik je sve prisutne upoznao s mogućnostima investiranja na području HBŽ-a, investicijama i aktivnostima u gospodarstvu, aktualnostima u radu Vlade, te svime što je povezano s poboljšanjem kvalitete života stanovnika na području ove županije.

Putem video projekcije na sastanku je prezentirana Hercegbosanska županija, što je gostima omogućilo bolje upoznavanje zemljopisnog položaja, gospodarstva, poljoprivredno-šumskog potencijala, tradicijske kulture, turizma i bogate kulturno-povijesne baštine ovoga područja, priopćeno je u srijedu iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Čelnici EU-a okupit će se na samitu o gospodarskim temama i geopolitičkim pitanjima

Kosovo: Zabrinutost zbog odlaska radnika nakon liberalizacije viznog režima

Na području HBŽ-a doček Nove godine prošao bez izgreda i incidenata

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta