Stranačke aktivnosti     | 20.03.2019. 15:12 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Pravosnažne presude Haškog i Suda BiH inkorporirati u obrazovni sistem u BiH 

Današnja konačna doživotna pravosnažna presuda Radovanu Karadžiću važna je za Bosnu i Hercegovinu i njenu budućnost. Bez obzira na svu bol i nepravdu, kao i na činjenicu da nijedna presuda ne može biti potpuna i ne može vratiti ubijene, te da će se različito doživjeti u našoj državi, ova doživotna presuda ratnom zločincu Radovanu Karadžiću, kao i druge presude Haškog i Suda BiH, važne su za suočavanje sa prošlošću ali i za buduće generacije.   

Žrtvama Karadžićevih zločina i genocida i njihovim porodicama doživotna presuda neće donijeti apsolutnu pravdu, ali je ona ipak historijska činjenica. Presudu treba posmatrati kao pravni i historijski dokaz onoga šta se dešavalo na prostoru Bosne i Hercegovine tokom devedesetih i opomena svima onima koji od Radovana Karadžića i ostalih zločinaca prave uzore, što potvrđuje i nedjelo teroriste Brentona Tarranta na Novom Zelandu. Veličati Karadžića i Mladića znači veličati Adolfa Hitlera ili Adolfa Eichmanna – to je suština današnje presude.  

Naše društvo mora se okrenuti onima koji žele otvoreno demokratsko društvo bazirano na civilizacijskim vrijednostima a ne na barbarsko-zločinačkom režimu čiji je simbol i glavni protagonista Radovan Karadžić. Zbog toga današnju i ostale presude međunarodnih i domaćih sudova treba inkorporirati u obrazovni sistem u Bosni i Hercegovini.      

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana