Ekonomija     | 21.03.2019. 13:52 |

Regionalna poslovna konferencija „PIT Drina 2019.“ okupila više od 150 učesnika

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 21. marta (FENA) - U Goraždu je danas otvorena regionalna poslovna konferencija „PIT Drina 2019.“ koja je okupila više od 150 učesnika, rukovodećih i stručnih kadrova iz proizvodnih kompanija ali i drugih oblasti sa kojima one usko sarađuju, od obrazovnih ustanova do institucija vlasti na svim nivoima.

Riječi dobrodošlicu učesnicima na otvaranju poslovne konferencije uputili su organizatori i prvi ljudi BPK i grada Goražda, Emir Oković i Muhamed Ramović.   

Tarik Kadrispahić, direktor konsulantske kuće „Targer engineering & consulting“ koja je jedan od organizatora konferencije, naglašava da je PIT konferencija namijenjena posebno proizvodnim kompanijama koje, kako ističe, dodaju vrijednost ekonomiji svake države.

- PIT (proizvodnja-industrija-tehnologija) konferencije nastale s ciljem podrške upravo proizvodnom sektoru. Tri su ključne sesije ovih konferencija, među kojima je na prvom mjestu sticanje znanja o naprednim tehnologijama i metodama bitnim za svaku proizvodnu djelatnost. Druga se odnosi na poslovno povezivanje i treća na buđenje motivacije i inspiracije u ljudima, da se mogu na stručnim osnovama okupljati oko ovakvih i sličnih tema sa svojim kolegama - pojašnjava Kadrispahić.

Dodao je da nije slučajno da se treća po redu regionalna poslovna konferencija, nakon Tešnja i Bihaća, održava u Goraždu.

- Nakon koferencije u Bihaću sama se nametnula ideja o njenom održavanju na krajnjem istoku Bosne, jer Goražde je praktično jedini grad u ovom dijelu, u kojem industrija živi. Potrebno mu je osigurati dodatnu intelektualnu i stručnu podršku kako bi ovdašnja privreda rasla još više i postala produktivnija - istakao je direktor konsultantske kuće "Targer".

Organizacijom i odzivom na poslovnoj konferenciji zadovoljni su i u gradskoj upravi.

- Kuća Targer koja ima veliko iskustvo i ovdje je pokazala kako na najbolji način okupiti ne samo naše privrednike, već i one iz regije i susjednih zemalja. Učestvuje više od 150 učesnika iz različitih branši koji će izvršiti svoje prezentacije i upoznati se između sebe. I mi kao lokalna zajednica smo predstavili ono što nudimo i kakve su olakšice te na koji način možemo doprinijeti proširenju kapaciteta naših industrijskih zona i svim potencijalnim investitorima - kazao je Muhamed Ramović, gradonačelnik Goražda.

Jednodnevna regionalna poslovna konferencija koja obiluje stručnim izlaganjima i sponzorskim prezentacijama bit će okončana panel diskusijom o inovativnim metodama u upravljanju kadrovima  te obilaskom pogona renomiranih proizvodnih kompanija u Goraždu.

Organizatori konferencije su Privredna komora i Udruženje poslodavaca Bosanskopodrinjskog kantona (BPK), Vlada BPK, Grad Goražde te konsultantsa kuća „Targer engineering & consulting“.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Otvaranje NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'