Ekonomija     | 21.03.2019. 14:57 |

'BarDo' i Lilijan Sulejmanović predstavili BiH na londonskom Sajmu hrane i pića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. marta (FENA) - Kompanija "TeOra", pokrenuta investicijom Bosanke Lilijan Sulejmanović sa adresom prebivališta u Londonu, našla je svoje mjesto na IFE 2019 - Internacionalnom sajmu hrane i pića u Londonu. U sklopu učešća na Sajmu, predstavljen je i glavni brend kompanije - "BarDo".

- S ponosom pričam o proizvodima koje smo kreirali, funkcionalnoj hrani koja ne sadrži gluten, soju, mlijeko, niti rafinirane šećere. Jedina smo bosanskohercegovačka kompanija među 1.350 koje učestvuju, te vjerujem da ćemo ovim otvoriti i nova tržišta za bh. proizvode - kazala je Sulejmanović.

Dodala je da investicije iz bh. dijaspore u lokalnu zajednicu upravo donose ovu vrstu rezultata.

- Poznavati istovremeno i tržište Velike Britanije i tržište BiH, omogućava nam da razumijemo različite potrebe, ali i sličnosti. Također, biti u Londonu i blizu informacija o ovakvim događajima, olakšava put svemu što proizvodimo u našim pogonima u Bosni i Hercegovini - dodala je Sulejmanović.

USAID-ov Projekat "Diaspora Invest" koji je podržao investiciju "TeOre", otvorio je novi poziv za bespovratnu podršku investicijama iz dijaspore.

- Vjerujemo da priče poput ove ohrabruju nove investicije i otvaraju vrata za pokretanje biznisa u Bosni i Hercegovini - poručili su iz USAID Projekta "Diaspora Invest".

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Turistička zajednica HNŽ na sajmu turizma u Beču

Turistička zajednica HNŽ-a na najvećem turističkom sajmu ITB u Berlinu

Brnabić: BDP Srbije je vrijedan skoro 70 milijardi eura

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo