Bosna i Hercegovina     | 21.03.2019. 15:24 |

Okončan rad 6. konferencije parlamentaraca dunavske regije

FENA Saopćenje

BUKUREŠT/SARAJEVO, 21. marta (FENA) - Usvajanjem završne zajedničke izjave, u Bukureštu je danas okončana šesta konferencija paralamentaraca dunavske regije, na kojoj je Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine predstavljao zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Predrag Kožul, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Na konferenciji koja je održana u okviru rumunskog predsjedanja Europskom unijom (EU) sudionicima su se obratili zamjenik predsjednika Zastupničkog doma Parlamenta Rumunije Florin Iordache i zamjenik predsjednika Senata Rumunije Daniel Zamfir, koji su istaknuli da su razvitak i suradnja zemalja dunavskog sliva od izuzetne važnosti za cijelu Europu.

Rumunija, rečeno je, ima za cilj jačanje prosperiteta dunavske regije, poboljšanje parlamentarne suradnje kako bi se jačao dijalog, kao i izraženu predanost da se u ovu strategiju uključe građani u cilju njenog razvitka i što bolje konkurentosti koja će doprinijeti ostvarenju zajedničkog cilja.

Nazočnima su se također obratili i predsjedatelj Odbora za europske poslove Angel Tîlvăr i predsjedatelj Odbora za industriju i usluge Zastupničkog doma parlamenta Rumunije Iulian Iancu.

U dvjema sesijama je razgovarano o provođenju Strategije EU za dunavsku regiju kroz promidžbu jačanja suradnje država članica u oblasti turizma i kulture, kao i o razvoju „društva znanja“ kroz istraživanje, edukaciju i informacijsku tehnologiju.

Predrag Kožul je ukazao na značaj ovakve konferencije za regionalnu suradnju, imajući pritom  posebno u vidu trenutno predsjedanje Rumunjske, a u svijetlu budućih koraka BiH na putu ka EU. Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije Veroljub Arsić istaknuo je neophodnost udruživanja dunavske regije kako bi uz pomoć fondova EU zajedno realizirali projekte veće vrijednosti.

Domaćin konferencije dunavskih parlamentaraca 2020. godine bit će Republika Hrvatska. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Održana panel diskusija 'Efikasni modeli osnaživanja parlamentaraca u borbi protiv korupcije'

U Sarajevu konferencija o razvoju sektora vodnih usluga u BiH

U prvom pozivu Programa za dunavsku regiju više od 8,5 miliona eura za partnere iz BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu