Bosna i Hercegovina     | 21.03.2019. 15:50 |

Koordinacija Srba Mostar želi sudjelovati u formiranju Vlade HNŽ-a

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. ožujka (FENA) - Koordinacija Srba Mostar poziva političke stranke koje vode proces formiranja Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) da Koordinaciji omoguće sudjelovanje u daljnjim razgovorima o formiranju nove županijske vlade.

Koordinacija Srba Mostar pozdravlja stav da se za ministre imenuju "autentični predstavnici naroda" te naglašava kako je u prethodnim sazivima Vlade HNŽ-a na čelo jednog od ministarstava bivao imenovan Srbin predložen od hrvatskih ili bošnjačkih stranaka bez konzultacija s bilo kojom organizacijom koja okuplja Srbe.

"Smatramo da se Koordinacija Srba Mostar u prethodnom periodu svojim radom nametnula kao legitimni predstavnik srpskog naroda i pozivamo političke stranke da nam uz mogućnost sudjelovanja u daljnjim razgovorima o formiranju Vlade HNŽ-a pruže mogućnost utjecanja na izbor ministra srpske nacionalnosti u budućoj Vladi HNŽ-a, a samim time i na druge procese vezane za rad Vlade", priopćeno je iz Koordinacije Srba Mostar.

U priopćenju se dodaje kako Koordinacija ima kvalitetne kandidate koje može predložiti za bilo koje područje u budućoj vladi te kako se nadaju da će HDZ BiH i SDA prepoznati važnost ovog pitanja za srpsku zajednicu u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i prihvatiti stavove Koordinacije.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Prijem vježbenika: Vlada HNŽ-a poziva pravne subjekte na suradnju-odrađivanje vježbeničkog staža

Koordinacija sindikata osnovnih i srednjih škola HNŽ-a najavila generalni štrajk (VIDEO)

Vlada HNŽ-a o sastanku s prosvjetarima: Nema prostora za preuzimanje dodatnih financijskih obaveza

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta